Wednesday, 27 July 2011

#3 Wordless Wednesday: Memori Langkau Umai

Langkau umai=pondok tmpt bmalam di sawah padi (:

Tuesday, 26 July 2011

⇨ Are You Ready ?


Hai everyone.

Standard mukadimah blogger kalau lma tak update blog msti ckp cmnie " Lamanya tak update blog.Berhabuk berdebu,berlumpur dh blog nie.."

Tapi utk I,I akn ckp cmnie " Hey sukati aku lah nak update blog ke tidak.Kau pduli apa? Aku buat blog bukan sbb nak duit pun.." Erk,tetiba..haha..
surat tawaran dh smpai smlm (:

Takdelah. I busy skrg. Cewahh. Statement kemain lagi. Tapi betul. I bz mguruskan preparation masuk UTM nie.. Isi borang adalah dalam 30 muka surat mcm tu. Tu pun belum habis lagi nie. Naik muak nak termuntah hijau sudah sbb isi perkara yg sama. Nama,no IC,num matrik,course,tandatangan dan bla bla bla..  Setem hasil belum bli lagi. Medical check up. Not sure nak buat kat sini atau di UTM. Sbb kalau buat kat sna kena bayar RM 60 lepastu kna buat appoinment lagi. Kalau lah ada sedara mara doctor nie, boleh juga guna cara belakang. Hehe!

Yuran? Tengah bulan nie bank in kot. Kena rompak bank dulu.HAHA. Mahal sangat. Tapi takpe. My dad ckp itu pelaburan utk masa depan. try IPTS, lagi mahal. So,hrus bersyukur kalau UTM cuma chrge separuh dr harga Vaio VPCW16FG.

Fly to JB ? 3 Sept. My dad akan temankn. Aie,tak berani la nak sorang-sorang pergi tmpat yg bru pertama kali jejak nie. Biasalah kan.. Anak perempuan lagi nie. Mana boleh dibiarkn jalan sensorg. Takut kalau ada yg cuba memikat I yg comel nie. Kah kah kah.

Barangan lain? Belum lagi. Seminggu sblum fly bru kumpul brg.Tapi dh tersedia beg peti luggage yg xtra large kat bilik. Dh disumbat dgn baju-baju yang akn diguna kat UTM nnti. Mostly,baju yang I guna kat Matriks dulu. Mana nak paw duit beli baju baru-baru wei ? I bukan anak org kaya. Hihihi. Bersederhana itu indah :)

And sebelum blah, meh layan gmbar neck strap. Handmade tau. I buat sendiri. Hehe :)

Ini utk my bestie. A gift for her sbb banyak order.hehe
for myself :)

Okay,kembali ke Sri Pentas. Nanti jumpa lagi! :)

Wednesday, 20 July 2011

#2 Wordless Wednesday : Hypothesis Of The Day






Ehem ehem. Hipotesis Of The Day:

 Dapat pergi UTM Skudai,dapat pergi Etude House kat Jusco Bukit Indah too XD

Heppinyaa sayaaa~~

Sunday, 17 July 2011

⇨Next Destination: UTM,Skudai Johor Bahru. ♥

Hai everyone :)

First of all,I ingin memanjatkan segala puji dan syukur to my Lord.You are the MOST HIGH,Father.Thnkiu so much. I can't stop myself from thanking HIM until now ^__________^

Evryone know kan yang 15 JULY haritu keputusan UPU untuk Lepasan STPM and Setaraf diumumkan.I already post that I want to check on the evening la kononnya. Ececeh. Tapi tetap check juga tengahari. Cakap tak serupa bikin der.. HAHA.

Dah lepas pukul 12 tu,hati nie macam melonjak lonjak nak tahu kat mana lah I nie bakal dilelong.HAHA.sbb tak konfiden sgt as u know my pointer kt Matriks tak secemerlang yang diinginkan.Huahua :P

 Disebabkan curiousity yang menggila,I berani kan diri check juga. About 12.15 pm dah boleh masuk website UPU tapi I guna saluran Utara punya so cepat la..fuhh,nasib baik.Tak tunggu lama la. Apalagi enter la semua maklumat yang dikehendaki.And jeng jeng jeng! 

Praise the Lord! Hee.I got what I want ! :D





Sebaik saja tengok skrin biru nie (actually nie lepas UUM suruh klik link pi UTM),omo omo omo! Perasaan gembira tak terkata wei! I don't know how to describe it. Terlompat lompat depan laptop then peluk my mom yang kebetulan kat tepi I masatu.And I cried. Because I'm can feel the undescribable happiness! Lama dah tak menangis gembira mcm nie sejak 2007 dulu with my mom.Hahaha.. What's with 2007? My PMR la,8A's.My mom bangga sgt msatu sbb I nie kira perintis jalan adik-adik la since I nie anak sulung dhla perempuan tunggal dr famili kami yang dapat 8A.Well,it is just PMR.I know tapi itulah yang merintis masa depan I sampai masuk Matriks then bakal masuk UTM bulan September nie.Hihihi.

This time ? Perghh. Tak dapat digambarkan dgn kata-kata. I berpelukan sambil berlompatan dgn mummy. Dengan tangisan. Aduhh.. emo emo emo. Hahaha.. Iyalah,this is my first choice tahu tak? Haritu masa kemaskini Fasa II UPU,mak aiiee stress gila. Gugel sana gugel sini cari info.Pastu nasib baik ada I-Mas-C-U yang tolong buat choice.Sistem tu automatik cancel course yang tak layak dgn kptusan yang tak seberapa.HAHA. Nasib baik course yang I minat tak kena pangkah. So,susun elok-elok and jadilah Database System nie sbg pilihan pertama.Universiti pun satu hal. My mom cuma suruh pilih antara Unimas dan UTM je.Since I nie sejak tahun 2010 in love dgn UTM,of course UTM jadi pilihan pertama.Siap tampal lagi kat dinding belajar di KML dulu " Next Destination: UTM (Database System)". Wahh,gituuu! Hahaha..

And finally my dream my wish my cita-cita my hope comes true..Tak tahu nak cakap apa bila impian nak masuk UTM tercapai nie.Tinggal nak grads then cari kerja je lepasnie.

Of course akan memanfaatkan peluang kedua nie dgn sebaik-baiknya.I dh ada target dah.Tak smestinya tak cemerlang di KML,so akan tak cemerlang juga kat UTM kan kan ? Kita mampu mengubahnya. Wahh,mcm iklan keselamatan jalan raya pula. HAHA.

What can I say ? All my life,there was just me and my dreams :)

Sarjana Muda Sains Komputer Dgn Kepujian (Sistem Pangkalan Data) Fakulti Sains Komputer dan Sistem Maklumat,Universiti Teknologi Malaysia,Skudai :)



Thursday, 14 July 2011

⇨The Power Of Positive Thinking

Hai everyone !


Esok a.k.a in a few hours, keputusan UPU diumumkan tepat pukul 12 tghari. I bet mesti busy giler website MOHE masatu and I'm thinking of checking it in the afternoon lah. Malas nak berebut ngan korang yang pastinya di dahi bertampal LEPASAN STPM/STAM/ASASI and MATRIKULASI.Kasi chance kat korang dulu. 

Bila difikirkan,dah banyak dah bertawakal nie. Anything happen tomorrow,kena hadapi dgn postif. Yes,POSITIVE guys. So,be ready okay ! ;)




Will I get what I want ?

Please Lord. . .

Give me what I want.

Amin.. -.-


Tuesday, 12 July 2011

⇨ I'm Starting To Get Bored

Hai everyone!

I'm starting to get bored.Yes,i am. Huhu. Selama berapa bulan eh dah cuti nie ? Hampir 3 bulan la plus minus uncertainty nya. Oh my.. rutin yang sama. Sebab bosan sgt la sampai tak terupdate blog yang lama then buat blog baru . Boleh diterima kah alasan itu ? xD

Ya,i know.mesti korang ckp ' ala,kalau bosan buat lah benda berfaedah.Tak lah bosan sgt.Buat bnda baru ke.Contoh mcm memasak,menjahit..and bla..bla..' Kamon kamonlah. I dh buat semua benda tu. Dari yang berfaedah sampai ke yang tak berfaedah.Miahaha. Jum cekidaut pa yg I buat.

1)Online shopping.

Kenapa on9 shopping? Macam lah takde kedai kat sini kan kan? Heish.entahlah. Bila hati I cakap u must do it,so i do it la. Jgn nak persoalkn kenapa.Haha..walaupun bahaya juga beli baju online sbb kualiti dia mungkin lain,then saiz lagi..kena ukur betul-betul la.. tapi blogshop tmpat I beli nie mmg boleh dipercayai la. Fashion pun best. Look alike korean. FYI,i really adore korean fashion. Dorang punya fashion stylo je walaupun nmpak cam sempoi. Simple yet stylish. Yes,datz the correct word to describe it. Harga pun boleh tahan berpatutan lah. Where to buy ? Go to Ozukifashion.com. Team nie dari Penang. Chinese kalau tak silap sbb I ada baca info dorang kat blogshop tu. Belum sampai kat I lagi sbb I punya baju nie semua pre-order.So paling awal,dorg akn pos 16 July nie. Oh my,can't wait! ngee~


Super cute pink dress.Suit for any ocassion. :D

Dress.Paras lutut.Sweet.Perfect for date.Auww~HAHA


Dress juga. For dinner paling sesuai.

I love the ribbons!

Jacket.Simple.Black.I love black now.


Yg nie mcm top la tp with skirt.Cute.Paras lutut juga.


2)Viera Cuteshop.My bussiness.
 
Dah lama mula. About bulan May dulu. And mostly I dapat banyak order dari kawan-kawan adik.Well,bebudak la katakan so mesti teruja dgn bnda mcm nie.Mcm I dulu.Haha. Skrg pun teruja juga tapi bila tangan sendiri yang menjahit rasa malas nak buat untuk diri sendiri. Biasa nya lagi teruja kalau siapkn order untuk customers. Sebab ? Duit kot. Haha.. Usually,dapat order tu petang.Then I buat malam,trus siap. next day,the customer dah boleh dapat and I pun dapat payment. Cepat kan I? wahh,masuk locker tutup sendiri. Haha.. Macam-macam bentuk yang customer minta. Susah juga kadang-kadang tapi I sahut cabaran. And the result,its turn out well. Syukur la. Rupanya I ada bakat juga dalam seni menjahit nie. Boleh la buat bisnes sampingan kalau masuk U nnti cuma tak seaktif macam sekarang la.

Currently sdg menyiapkn hp casing utk Mr Pingu @ cik abg syg.HAHA


Nie lah tempat kerja I. Nasib baik ada compartment box.It save space.



3)Dying menanti keputusan UPU yang bakal kuar 15 July nie.

Disebabkan keterujaan dan kebosanan yang melanda,so I pun masuk la website IPTA yang I minta haritu.UNIMAS and UTM. Cekidaut kalendar akademik,infrastrusktur,and banyak la. Nak tengok-tengok juga cuti bila,short sem nak amik ke tidak nnti.Haha Padahal belum tahu lagi dapat ke tidak kan ? But, tak salah think positive kan. Dream big dreams!

Keterujaan terserlah :P


So far, itulah benda yang I buat. Cooking ? Nak belajar buat cupcakes tapi masa tak mengizinkan. Banyak lagi pending order dari kawan-kawan nie tapi dorg punya case tak urgent la cuma lagi better I siapkan sebelum busy menguruskn preparation masuk IPTA nnti.Amin.. ^_^

Okay,so long.Toodles everyone :)

Friday, 8 July 2011

⇨Launching LadyViera

Hai everyone!
It's time to launch my new blog.
Lady Viera.Not Lady Bug okay. :P
Just get annoy with my old blog.And came up with this idea,creating the new one.
I promise you I will keep updating and sharing news and info to all of you.
Thnks for reading :)