Wednesday, 31 August 2011

⇨Change

Hye everyone!

Whoa,it's been a long time huh? Hihi.I'm missing for a few days because I'm busy and lazy.Busy with my final preparation to UTM and lazy to update.HAHA.But I keep reading your latest entries guys,the blog i'm following.It's just I'm lazy.Lazy to drop comment.HEHE.As long as I'm reading ur latest entry,enuf right? :P

Okay,proceed with the title. C H A N G E. Bukan lagu Change by Hyuna(4 Minutes) tu ye.Haha.

Apa yang bertukar is my header. 

Before:



After:

Kalau korang perasan kan kan, my very 1st header ada gambar teddy bear,awan,pelangi..euww~macam childish la.(for me laa) No hard feeling kalau korang minat tu..and header korg ada bnda yg aku ckp nie td.Hehe.It just tak sesuai ngn konsep LADY yang aku bawa skrg.Cewaahh. HAHA. 


Skrg,kartun juga.Cuma bukan kartun kanak kanak riang ribena apakebendatu# tu lagi.HAHA.It's Enakei Girl.Lama dh minat kartun nie sampaikan theme handset pun guna nie sbb ia nya sgt girlish like me.♥


Setakat yang mampu dibuat la guna PSE CS5. Simple sweet and girlish.Haha.Yang penting blog dh ada konsep skrg.

Beauty,Love & Ladies Lifestyle

So from now on,aku akan banyak bagi/share tips beauty,love and ladies lifestyle ngn korang.Setakat yang boleh la sbb aku nie pun bukannya mcm Bubzbeauty and Michelle Phan tu.Miahaha.Kalau tak tau sapa dorang,korang belum jadi lady lagi nie. Exceptionally for boys/men.Haha.Mungkin akan rajin mengreview produk kecantikan.Contohnya mekap,skincare..Ada tutorial kecantikan from myself mungkin.Kalau rajin.Haha.Segalanya mungkin.Korang doakanlah ye.:)

Aku akan kurangkan post benda yang merepek meraban.Kalau ada,biasalah tu.Jiwa stress kot.Haha. Like I said,KURANGKAN.Bukan takde langsung.Hihi.

Ini semua sebab bosan sgt kat rumah spnjang 4 bulan.So,mulalah menggodek YouTube.And melayan beauty makeup tutorial.Mostly dari Bubzbeauty and Michelle Phan. Tp dua org nie punya mekap for me la,agak berat.Agak tebal.Hihi. My fav skrg adalah Kim Dao.Dia punya mekap simple je tapi still sweet.Ada masa nanti aku citer skit pasal dorg bertiga nie ye.

And yesterday,setelah penuh ilmu memekap diri di dada,cewahh.Haha aku pun mulalah menconteng diri.Choi.Haha.Nak tengok hasilnya ? Scroll down !





















Ehem.Ehem.Eyeshadow tak menyerlah sangat.Sbb matahari kot.Overexposed.HAHA.Seriesly,aku tak edit gambar nie guna photoshop kasi flawless and white k.Ia memang wajah original.Rambut semakin memanjang diri.Ini semua sbb paksaan Mr Pingu.Haha. Flawless ? Thnks to Maybeline BB Cream.Hehe. Shimering eyes ? Thnks to white eyeliner. Ada masa dan kerajinan,aku akn share dgn lebih lanjut ye :)


Cukuplah sampai sini.Entry kali nie merupakan entry suam-suam kuku tentang myself yg meladykan personaliti luaran.(ntah apa bnda aku ckp nie) HAHA.


p/s:I'm still a beginner in this beauty, lady lifestyle world.And my blog is suit for some girls out there yg bru belajar menjinakkan diri dlm dunia lady,yg baru sedar kepentingan penampilan diri bukan sahaja dr dalam tapi juga di luar. But remember,above all  Beauty isn't Makeup .Beauty inside out.That's my style. :)




Till then girls! ^__^

Monday, 15 August 2011

What's Up Today ?

Hi everyone !

It's been a long time huh ?
Hehe. Takde idea nak update pasal apa sebenarnya. Nak bangkitkan isu politik,nanti fames pula jadinya.HAHA. 

This is a short update actually.Cerita ringkas so takdelah blog sepi sangat.Heh -.-


Sticker permission masuk UTM dah sampai td. Hey,terkejut juga lah. Haha. Sebab taktau pun akan ada benda nie. So agak agak,kalau lekat kat cermin hadapan Air Asia nanti boleh tak ? Konon nak bagitahu seluruh Malaysia la yang diri sndiri masuk UTM. Haha, Macam lah ada org kat langit tu nampak Viera.. Nak show off kat burung kali. Haha,

Next, label my cuteshop pun dah sampai tadi. Actually lama dah order nie tapi ada je masalah ngn design nya. So, its takes time. Banyak kali juga kena ubah sbb bila print,tak cantik sgt kata si pembuat.

original design
It is supposed to look like this tapi bila print tak clear pula wording blogspot tu kata the producer. Cewahh. Haha. So, kitaorg discuss. I bagi tahu apa elemen-elemen yang I guna masa buat ribbon label nie and finally it turn out into something like this.


A lil bit different tapi still cute so takpelah.. hehe. Also,the producer give me two free keychain.Thnks ya!


Interested ? Jum visit blog kucinpurple. :)

Sekarang dah boleh lekat and jahit label nie kat cute craft items yang diorder. Hihi. Kiranya bisnes semakin maju la ye sbb mampu buat label nie. Haha. Padahal nak deactivate kelak, not closed ye. Hehe.

Okay,till then,Will update soon!


Wednesday, 3 August 2011

⇨Sebulan Lagi

Hai everyone!

How is your weekend guys ?

As for me,mcm biasa lah..Haritu balik kuching.Spend our weekend kat sana. I beli apa barang yang patut dibawa ke universiti kat sana since sana lagi murah and banyak pilihan. Hihi. Let's have a look then!

kasut kuliah semestinya :)
Kasut masa kat matriks dah nazak.Huhu.Tapak dah macam nak makan orang je. So,buang la. And beli baru. Kali nie beli yang ada heel sikit. Kata nak jadi L.A.D.Y kan kan ? #gedik

Ketinggian 1 Inchi barangkali.Tak measure :P

Auww~memang lady habis la nie nanti. Terkedek-kedek berjalan masa orientasi. Kena sergah ngan krew UTM baru padan muka. Haha.. I don't care. Tetap boleh jalan laju nie walaupun guna kasut yang ada heel. Mungkin. 50% korang akan dapati I maybe ada komplen kaki terpeliot atau terpelocok nanti. Tapi jangan doakan okay! Hahaha.. My mum pun pelik ngn citarasa I yang ke arah ladies nie. Mom,i'm going 19teen ok. Not 9 years old pun walaupun muka masih mcm kanak-kanak lagi nie. =.="

Move on..move on.. semua borang sudah diisi dengan lengkap.Sijil-sijil pun sudah disahkan dengan lengkap juga. Kecuali UTM P5. Lecehnya mengisi borang nie hanya I yang tahu. Sampai sekarang pun belum lagi nie. Sebab kadang-kadang akan tersalah isi. Sengal okay. Dahla minta agregat and pangkat SPM. Ambik kau! Tu zaman bila entah yang guna pangkat dan agregat tu tapi still digunapakai ke skrg ? Mcm tak relevan je. =.="

koleksi sijil.kena hempuk,boleh pengsan nie.HAHA
Borang and sijil yang sudah diasing ikut kategori :)
Borang dan sijil yang berkaitan yang sudah diasing ikut kategori. Well, budak database la katakan so data pun mesti disusun elok-elok. Nanti taklah terhegeh-hegeh mencari apa yang diminta masa pendaftaran. Malu ngan krew tu nnti. Umur dh 19 tahun tapi tak dapat organise barang ngn betul, Apa kes ?

Kalau canggih sikit,nak je buat komputer yang simpan data kita. And bila perlu diminta dia akan kuar dengan sendirinya. Portable gitu. Amboi,berangan. Haha. Nanti lah,kalau I dah jadi pakar database nie, akan keluar la produk sebegitu. Huahuahua. #berangan

Fail pendaftaran fakulti

Fail pendaftaran kolej

Fail bantuan kewangan wpun takda hati nak apply PTPTN tu.

Fail panduan dan senarai semak
Borang yang belum diisi.Sengal okay =.=
Beg siri pertama.
Haha.Tak boleh blah ada beg siri pertama dan seterusnya nie. Ni beratnya adalah 15 kg cmtu. Sumbat dalam kargo Air Asia nanti. Satu lagi medium size beg . Bawa masuk kabin. Yang tu tak tau lagi nak sumbat apa. 
Sumbat barang mandian kot. Mcm takda tempat nak beli kat JB tu nnti ye,Viera ? Sampai kau kena angkut segala barang mandian dari Sarawak. Buat berat beg je. Hahaha. 

Gambar passport.Nnti nak g singapore #kononnya

Kiri=last year,kanan=current year.
 Entah kenapa lah muka aku last year mcm mayat hidup.Huduh betul. Haha. Compare ngan sekarang nie,comel ke kan kan ? #gedik. Berseri-seri lagi tu. Macam guna SKII. Cewahh. Haha..
Eh eh,kembar ke ? :P
Dua pose yang berbeza. Haha. Tak tahu kenapa tukang gambar haritu ambik dua pose yang berbeza. Hentam je lah so yang kanan tu nampak macam mahu ketawa right ? Tak guna. Haha. I prefer the first picture. Matured yet sweet. #statement puji diri sendiri

Okay,dah dah. Banyak pula gambar kali nie kan ? Masaklah korang loading blog I nie nanti. Haha.
Sebulan lagi wehh,I akn fly JB and sambung belajar.Hihi. Dah tak sabar nie. Explore dunia baru,tempat baru,kawan baru,bilik baru,environment baru,semua baru..kecuali boyfriend je lama. Haha. Hope sepanjang 4 tahun tu nanti,tiada boyfriend baru la ye. Amin ^___^

See you all soon :)