Thursday, 26 January 2012

Xperia Ray


Hai hai hai :)
Okay tak habis habis dengan handphone yang dalam wishlist.I noe.Annoying ke? Haha.Sukati aku lah.Blog aku.But hey at least korang tau apa handphone best skrg kan walaupun aku bukanlah seorang pengreview hp terhebat.Just nak post handphone yang aku suka je.Tu je k.Don't expect too much.Haha.

Handphone ni namanya Xperia Ray.Apa yang aku suka mengenai handphone nie adalah:
  • Android 2.3
  • 3.3 inch skrin
  • 1GHz processor
  • EXMOR R
  • 8.1 MP 
  • Bravia,HD

EXMOR R ni yang paling penting.Ini membolehkan korang ambil gmbar dengan cantik di waktu malam.Mksdnya dengan adanya cip EXMOR R nie,korang boleh ambil gmbar di low light condition.Sangat bagus sebenarnya bagi orang yang malas bawa kamera digital mcm aku nie kalau pergi jalan2..Hoho.

Kualiti video pun not bad.Very memuaskan hati.Gambar yang diambil pun terang je sebab ada Bravia yang membuatkan Reality Display.Aku mcm explain sukati aku je nie.Haha.

Pokok pangkalnya,Xperia nie best.Jjang! Lagi lagi ada dalam kaler pink.Feewit~
And ini merupakan percubaan kedua untuk mendapatkan hp touch skrin dari my daddy seandainya dapat 3.3 pointer ke atas.Beliau sudah menaikkan syarat.Haha.

Can't wait for the real result coming out~

Thursday, 19 January 2012

Samsung Galaxy S2 in Wishlist

Hey hey you you~

OMG! OMG ! OMG! OMG!

This is the best smartphone ever.



Gotta get this if I get 3.00 pointer and above this sem.Eventho the price quite expensive maybe I just cedok my PTPTN and ASB Dividen.Hahaha.


Exceli myself bukan penggemar handphone jenama Samsung tapi lately nie ada seorang kawan menyedarkan Samsung pun not bad juga.Yelah,selama nie asyik stuck ngan Sony je.Laptop Sony.Hp Sony.Kamera Sony.Nak buat mcm mana.Dah Sony je yang selalu ada produk warna kegemaranku iaitu PINK.Haha.Lagipun Sony okay apa.

Berbeza dengan Samsung Galaxy S2 nie,apa yang paling aku suka ialah VOICE TALK. Perghh. Dari dulu lagi berangan and berfikir ada tak buat smartphone yang bila kita command je,dia akan buat command kita tu..And last year dapat tahu Iphone 4S boleh buat. Boo. My idea.Haha.Nak Iphone 4S tapi still student so jangan nak mengade ye.Then again lupakan je lah.Huhu.

Just now,since myself mencutikan diri dari bercrafting so mula lah google sana sini pasal smartphone yang warna PINK,harus wajib ada dalam kategori.Keluarlah SAMSUNG GALAXY S2. Taktahu lah kat Malaysia nie dah ada ke tak warna pink.Kalau belum,akan ku tunggu kaler pink sampai sekaligus menunggu harganya turun bawah RM1000 sebab skrg nie search kat internet harganya masih RM1000 ke atas. Bapak mahal aiee~ Mcm yang aku cakap td,kalau desperate sgt akan ku cedok dividen ASB haritu.Dan PTPTN sbb my dad dah janji akan beli hp baru kalau dapat 3.00 pointer ke atas sem nie.and bajet dia bawah RM1000 la.

Takpe takpe.Sabar Vie.It's for ur own good.Macam dulu nasib baik tak dapat 3.00 pointer ke ats utk matrikulasi kalau tak mesti terbeli Xperia Ray dan gigit jari tengok Galaxy S2 nie. Pergh.Alasan.Haha.

Takyah nak explain la specs dia.Korang google sendiri.Aku cuma enhance spotlight smartphone nie adalah VOICE TALK nya.Boleh la text darling di kala mengantuk,takyah buka mata nak taip msg cuma cakap je.Ngeh ngeh ngeh. :P

Harap sangat harganya akan turun bawah RM1000 Februari nie.Amin.Amin.Kalau ada warna PINK lagi bagus.Kalau takda,ambik yang warna putih kot pastu cari casing.Tp tetap tak puas hati.Nak pink jugak! Haha..Kita doalah moga pink available kat Malaysia sekarang.Anyone knows? Ngee~

Till then.Love you Galaxy S2 <3

Saturday, 14 January 2012

Exam Over. Yeah!

Hye everyone :)


So,I am Valerie Bukas hereby to say that I'm very glad and thankful to God cause my exam is over.Although feeling not soooo good in my programming and digital logic,I hope there will be miracle or pity marks for me.Haha.Don't wanna do the post mortem.Past is past.I'm targeting there are gonna be two subjects got A'.Amin.and the rest 4 subject,let's hope I got C+ and above.

Okay,exam over.It's crafting time.I open my cuteshop again and please don't hesitate to order.I'm going to finish the order from my UTM-friends,cousin and items to be sell when I'm back from holiday.There will be new items in my shop that is handmade handphone charm and external disk casing.I hope it turns out cute cause it's been a long time since I'm not crafting.Can't wait! Ngee~

Happy holidays and see ya next sem!