Sunday, 29 April 2012

Sweet Day.ღ

Hey lovelies 。◕‿◕。

 ღandybearღ

Teddy bear from him.as my present for getting pointer higher than him (?) Haha.

Thanks my dear ^^

Thanks for this sweet day.

Counting the day for our next meeting.

 

Friday, 27 April 2012

Merindui F1T6 :)

 Hey lovelies 。◕‿◕。




Cuba detect nama siapa takde? Of course nama aku. Pfft. Dengki betul. Haha. Anyway tetiba rindu ngan semua bebudaks nakal tapi bijak kat dalam gambar nie.. F1T6 2010/2011,How are you guys ? Walaupun selalu bertegur sapa di group tapi jarang nak tahu lebih details life di Uni masing-masing sekarang.Terlalu sibuk menjadi alasan.Hehe. Biasalah tu. Kalau dah kerja nanti rasanya lagi sibuk kot. -.-"


Dari belakang:
Sukma(USM Penang),Bani(UPM Serdang),Din(UNIMAP),Sad(UMS),Khairil(UiTM Penang),Nas(UNIMAS),Alfian(UiTM),Mark(UMS) and Dayang(USM Penang).

Dari depan:
Rozy(UMP),Shellanie(UNIMAS),Me(UTM),Donna(UTM),Bad(UMS),Fiza(UTM),Ninnie(UPM Serdang),Carmelea(UNIMAS), and Jana(UPM Serdang).
Haa..sapa cakap bebudak matriks tak sure masa depan ? Ce tengok abang kakak korang nie sukses okay. Semua dapat pilihan masing-masing. Tiada yang kena lelong. Paling jauh pun dapat pilihan yang kelapan. Tu pun sebab pilihan depan-depan tu minta Universiti yang memang 4flat je boleh masuk macam UM.Heheh. Pengajarannya,apply uni dan course yang bersesuaian dengan keputusan.Jangan over confident sangat.4 flat student berlambak dah sekarang nie okay.

Entry kali nie sebenarnya intro je untuk entri akan datang,sempena keputusan penempatan matrikulasi dah pun keluar,so aku berniat nak share tips dan pengalaman survive di matriks untuk adik-adik yang tak tahu patut masuk matriks ke tak.Especially yang dapat masuk KML tu,Tahniah! Peluang datang sekali dalam hidup.Korang patut berbangga sebab budak-budak lepasan KML boleh dikatakan bebudak yang tahan lasak,tabah dan cekal. Ececeh. Haha. Dan life dekat matriks la akan korang rindu sangat kelak bila dah masuk Uni. Nak tahu kenapa ? Tunggu next entry ya !


Friday, 20 April 2012

Recently.

Hai awaks!

Semalam test Network and Communication.And I was like . . .


Haa.Okay tak lawak. Takda apa nak dibanggakan. Korang ingat senang ke jadi budak sains komputer nie? Aie,berasap juga lah kepala otak semalam. Tafakur punya tafakur selama 2 jam,sebelum 15 minit terakhir dah menyerah kalah.Duduk lama dalam  dewan pun belum tentu jawapan jatuh dari langit.So baik blah, pekena roti canai telur di N24. Lapar doe setelah memerah otak yang tak berapa banyak ilmu. Haha. Kenapa harus belajar  segala IP, 7 layer and calculation bits bagai tu,bila masa kiteorang belajar ? Nie mesti kes tak fokus nie Viera. Yelah, lecturer foreigner dari Somalia yang ajar. Dia ajar apa, cakap apa pun aku tak faham. Dia ke Somalia, aku ke Sarawak. Haha.

Sudah.Lupakan. Quiz and Final buat elok sikit. Ayat memujuk hati diri sendiri. Haa,insaf lah ye cik Viera. Kang dapat C lagi untuk subjek yang kritikal. Haha.

Yeay esok takde kelas tapi kena pergi fakulti,uruskan hal berkaitan dengan program kelas. Petang ada perbincangan nak buat website tadika ngan geng. Next week kena ada lah sikit -sikit daripada takda langsung. Kerja bertangguh tak menjadi. Hehe. Malam pula prayer meeting di gereja. Ouch,cik Viera sangat sibuk. Haha.



Dah jadi tabiat Cik Viera nie trace akaun keluar masuk wang kat Cimb Clicks setiap minggu, nak tahu la perbelanjaan kat sini kan. Yelah, kite bukan anak dato',kerabat diraja yang apalah sangat RM100 tu kalau dibelanjakan. Kan kan ? Haa. Then terdetect la quite excessive perbelanjaan last week. Dalam jarak sehari dah habiskan RM100++. Pelik giler. Vie beli apa ek ? Terbeli Iphone 5 kot bak kata senior. Hahaha. Sumpah pelik. Huhu. Puas ingat balik apa yang dibeli on that day tapi nothing. Clueless. Shopping takda. Beli kasut ke, baju ke ,memang takde. Makan adalah. Tapi makan sampai RM100 ? Seriusly ? Kau makan apa doe ? Lobster ke? Hahaha. Aduyai. Stress ~~  Since ada excessive expenses,this week kena double the jimat. Fighting! Tahan nafsu makan benda-benda yang tak patut. Aie,apakah? Haha. Jangan-jangan aku terbagi dua keping not RM50 yang warna biru tu dengan tak disedari yelah kot-kot ingat duit RM1 ke,kan sama kaler. Aku selalu macam tu. Aaaaa sudah. Rugilah kalau benda tu betul-betul terjadi. Huhu.



Biarkan. Benda dah jadi. Next time kena kawal diri sikit. Kontrol perbelanjaan tu. Ingat senang ke jadi budak Universiti nie ? Nak mengharapakan PTPTN ? Cett. Baik takyah minta. Haha. Okay,fine. Macam lah aku nak sangat PTPTN tu. Taktau lah napa my mom and dad suruh minta juga haritu padahal takde benefit pun kat aku. TT______TT


Mr.Andy dah beriya je nak jumpa tapi cik Viera nie belum ada masa nak gi bandar. Kite suruh dia datang sini taknak pula.Haha. Kekangan masa from my side. Dia pula hujung minggu ada belajar motorsikal. Well,orang tu ambik lesen B2 la katakan. Kereta belum lagi. Macam rugi pula tak ambik serentak. Tapi takpelah. Go go go dear ! ❤


Actually tengah buat minit mesyuarat nie,untuk PERSAKA tapi end up buat entri untuk blog. Yelah, boring kot buat minit mesyuarat. Haha. Dah nasib jadi Setiausaha begini lah. Dah la setiap minggu ada meeting so setiap minggu ada minit mesyuarat kena buat. Masalahnya kite nie suka sangat buat minit mesyuarat jadi koleksi. Haha. Sebulan sekali baru buat. Haa ambik kau kena buat 4 minit mesyuarat. Leceh. Leceh. Grrr.

Okay,sekian recent update from Lady Viera.

Anyeong ! ◕ ‿-。

Lots of Love ;

Thursday, 19 April 2012

Tuesday, 17 April 2012

(。♥‿♥。)


Nampak berisi sikit.And still handsome as always (。♥‿♥。)

Haha.Okay,kite belum pulih dari Secret Garden fever or to be exact Hyun Bin Fever.Hahaha.


Auwww(。♥‿♥。)  That Man is like a real man in Marine Uniform. Haha.He will be discharge on 6 December 2012. Oppa,stay healthy!I'm waiting for you. Ececeh. Hee ^^


 I gotta say, the scriptwriter for king 2 hearts is sneaky. First she/he makes ha ji won’s character mention hyun bin. and now all this snsd…(lee seung gi—>yoona). i see what you’re doing there scriptwriter! (and i like it).Haha ^^

 

Tuesday, 10 April 2012

Secret Garden ❤

Hai awakss ◕ ‿-。

Sekarang nie tengah cuti midsem untuk bebudak degree.Ececeh.Haha. So before official cuti mula iaitu 6 April haritu,aku dah mengisythiharkan diri cuti pada hari Khamis last week.Yelah,Jumaat takde kelas.Yippie ~

Then Jumaat mulalah menggodek citer best di external disk.Niat di hati nak tengok korean drama la sepanjang cuti nie.And Secret Garden telah terpilih.Sebab ? Running Man punya pasal la. Haha. Haritu episod 86 kan si Ha Ji Won datang sbg guest so dorang ada buat parody Secret Garden sikit la..Aduyai.Lawak giler. FYI,Ha Ji Won nie pelakon Secret Garden tu la.. Before nie pun dorang (Running Man) ada buat episod di mana yang lelaki semua pakai tracksuit Hyun Bin yang shining tu.Haha. So disebabkan kat Running Man selalu je show scene di SeGa yang comel and sweet aku pun terpanggil nak tengok.




Sinopsis ringkas pasal Secret Garden versi Lady Viera:

Cerita nie pasal CEO department store,LOEL Ent. Kim Joo Won (Hyun Bin) yang jatuh cinta kat stuntwoman Gil Ra Im (Ha Ji Won).Macam mana boleh  terjatuh cinta? Korang tengok sendiri.So funny cara Joo Won menafikan perasaan dia tu.Haha. Then masa kat Jeju Island,Ra Im and Joo Won minum air misteri yang ada sorg makcik tu bagi masa dorg berdua sesat kononnya.And bertukar la badan.Masa bertukar tu macam-macam perkara terjadi. Sepanjang aku tengok drama nie ada 3 kali dorang berdua bertukar.Konfliknya mestilah si Ibu Joo Won yang taknak terima Gil Ra Im sbg menantu sebab Ra Im stuntwoman.Orang miskin.Biasalah,citer korea mesti konflik tak lari dari perbezaan darjat.Ada banyak kejutan yang korang akan alami masa tengok SeGa nie.Sure tak rugi punya kalau korang tengok.Ending pula of course,happy ending. ❤


Mari kita tengok apa yang best pasal SeGa !

1)Cappucino Kiss


Masa ni Gil Ra Im (Ha Ji Won) belum confess lagi perasaan dia kat Kim Joo Won.

2)Sit Up
Omoonaa~ Scene nie la yang Running Man ajuk.Haha.So sweet. Penulis skrip and director drama nie memang sgt kreatif.

3)Sweet Hug

4)Other sweet scenes



5)Kim Joo Won tracksuits

Mula-mula aku tengok citer nie,ingatkan kenapa si Joo Won guna tracksuit camnie.Gila glamer ke apa.Haha.Rupanya bersebab okay.Tapi takpe,Hyun Bin tetap hensem guna tracksuit yang takde fashion sense nie.Haha.

6)Kim Joo Won cute expression.

Dia selalu buat muka camnie.Konon macam taknak ambik kisah la.Comel sangat.Eee.Haha.

Terlalu banyak best part citer nie bagi aku.Nak citer pun korang bosan nanti.Baik korang tengok sendiri.Aku nie kalau dah tengok drama,habit aku adalah download semua OST drama tu.Pastu,cari wallpaper then jadikan wallpaper di desktop.Kadang-kadang boleh angau sendiri dengan hero nya lagi-lagi yang cute and handsome macam Hyun Bin nie.I love his dimples when he is smiling.Auww.Comel sangat okay.Tak caya? Tengok bawah nie.


Susah betul nak cari lelaki yang ada dimple kat dunia nie.Haha.That makes Hyun Bin so special to me.Lakonan dia kat SeGa daebakk! Terbaik lah. Memang patutlah SeGa menang banyak awards dulu.Heheh. 


 The Most Heartbreaking Episode

 The Letter

The Goodbye

The Run Away

Episod 17 adalah episod paling sedih bagi aku. Sepanjang episod tu, Oh my air mata aku tak henti-henti mengalir.Sesak nafas sebab terlalu sedih.Haha.Tissue berkotak kotak habis sampai bengkak mata aku dibuatnya.Haha.Kim Joo Won love Gil Ra Im so much sampai dia rela buat macamtu.Korang tengok sendiri apa yang dia buat sebenarnya.Rasanya cinta jenis nie dah tak wujud lagi di dunia.Hehe.Some people rasa tindakan Kim Joo Won bodoh but for me,take it from the bright side.Ini cerita.Cerita fantasy lagi tu.So,please ? Haha.

No man can cry beautifully as Hyun Bin.So real and alive.Sangat dekat dengan hati.Aku cari juga behind the scenes untuk episod nie tapi takde pula jumpa part yang Hyun Bin menangis.

FYI,masa berlakon SeGa nie,Hyun Bin couple ngan Song Hye Kyo.Ala,pelakon Autumn in my heart tu..Full House pun..Ramai la peminat SeGa mendoakan moga Ha Ji Won and Hyun Bin betul kahwin di real life sebab chemistry,physics and biology dorang dalam citer nie. Hyun Bin and Song Hye Kyo pula dah break sebab Hyun Bin kena masuk millitary service.Kat South Korea kan macam tu.Setiap lelaki kena masuk millitary services selama 21 bulan.So Hyun Bin masuk millitary April 2011,most probably kuar around 2013.Lamanya.. Tak sabar nak tengok dia berlakon lagi. Oppa,miss you! Agak gedik di situ.Haha.

Credits to director and penulis skrip cerita nie.Mereka sangat kreatif..Setiap episod dipenuhi ngan elemen yang bermakna.Di hujung episod pula saspen supaya penonton teruja nak tengok next episod pula.Aku sendiri rasa macam tu.Dalam masa 2 hari setengah,20 episodes aku harung.Muahaha.

BEST DRAMA EVER

From the moment I watch A Millionaire's First Love,I know it was love at first sight with Hyun Bin ❤


Credit pictures to: Google.com


I'm a Competent Driver ツ

Hey lovelies ◕ ‿-。

Ehem.Ehem.Dah tiada P lagi ye. :P

Tapi tapi tapi,sepanjang dua tahun memegang lesen P hanya berapa kali je drive kereta.Tu pun sebelum masuk Matrikulasi.Lepas habis matriks,balik pun ke tempat yang baru dah tiada chance lagi nak bawak keta.Huhu.Bukan apa,tak berani bawak keta yang besar-besar mcm 4WD tu.Setakat Viva,Myvi,Proton tu okaylah.Kang tak pepasal langgar orang sebab tak pandai adjust kebesaran space yang keta tu ambik.Haha.

Currently lesen nie takde kat tangan.Kat my daddy,sebab dia yang pergi atur nie haritu.So dapat balik lesen ni most probably balik cuti sem bulan Julai nanti kot.Boleh la try drive kat Johor tapi keta and motosikal kat sini biadab juga doe.*tu dia,dah jd org Johor dah* Haha.Takut nak bawak tapi takkan selamanya nak jadi penakut kan? Tau takpe.

Ok,short and simple entry. Bye!

Sunday, 1 April 2012

Huru Hara!

Ladies,nie bukan nak post pasal lagu Joanna&Co. tu ye.

Ni pasal kerja bertangguh tak menjadi.Huhu.

Kerja bertangguh amalan syaitan.

Kerja bertangguh,apalagi? Haha.


Minit mesyuarat PERSAKA berlambak minta disiapkan untuk sem nie.Dah enam kali meeting tapi still satu pun belum dapat ditaip.Haip haip. Setiausaha jenis apakah nie ? Haha. Bila bos besar minta baru tergesa nak siap.Tu pun error sana sini.Grr. Geram dgn diri sendiri yang suka sangat menangguh kerja.

Lepastu nak kena buat questionaire untuk research TITAS. Bila nie bila nie mau buat? Haiyaa. 

Takpe takpe,Esok buat ye Vie. Before mesyuarat RIOTS. Haha. Hah! RIOTS pun Vie jadi setiausaha juga.Huhu. Nampak gayanya pas nie nak tetapkan satu hari memang fokus on buat minit mesyuarat je. Yelah,minit mesyuarat nie kena siap dalam masa 3 hari pas mesyuarat tahu tak ? so Vie,untuk PERSAKA buat minit mesyuarat malam Khamis la.Sebaik je pas habis mesyuarat petang tu.Ada je naib setiausaha tapi rasa macam menyusahkan Kak Ain pula.Heh.Takpelah.Belajar lah berdikari Vie.Kak Ain pun sibuk dengan kerjanya kat PRS KTR nie so Vie boleh tolerate la kali  nie.Hehe.

Okay post merepek je.More to monolog with myself. Sila abaikan. :P