Friday, 16 December 2011

|Stay Up dan Sakit Kepala|


Hai awaks!

Tiada mukadimah panjang lebar untuk entry kali nie.Maleh den.Sakit kepala.Tak tidur nie sepanjang malam.Siapa suruh kan? Haha.Tu la pasal.Buat kerja last minute.Awal minggu bersenang lenang betul.Sekarang sampai tak tidur sebab buat assigment.Weekend nie aku kena pergi Tanjung Piai,Pontian ikut kursus pengurusan yang dianjurkan HEMA UTM so aku takut aku takda masa nak buat kerja baik tak tidur terus lepas tu complain sakit kepala apalah..Standard la mahasiwi 'cemerlang' macam aku nie nak stay up segala bagai sampai tak tidur gara-gara buat assigment.Haha.Moga mendapat balasan yang  setimpal dengan usaha.Amin!



Dengan team mates yang macam bukan team-mates baik bagi markah individu terus kat aku.Ni dorang free je dapat markah sekali padahal aku yang berhempas pulas buat.Sengal la.Kalau team-mates aku baca post nie, oh hai team-mates.Awak malas? Awak sakit? Awak tak tahu buat ? Takpe,saya yang rajin,sihat dan tahu buat nie akan buat untuk kita okay. Agak sinis ye di situ. Team-mates,sila terasa and rasa bersalah k.Lepastu pergi minta maaf.


Aku tak kisah sebenarnya nak buat seorang tapi nak juga mengungkit kat sini.Hoho.Mengade je.Sebab ilmu tu aku juga yang dapat cuma bengang la dorang takda effort nak tanya"Vie,ada apa perlu aku bantu?" walaupun dia taktahu buat atleast tunjuk rasa concern tu. Grr. Sebal. Ok dah.Kang gaduh pula ngan team-mates aku.Team-mates,chill ! ^_^

Okay,esok nak tidur puas-puas dalam perjalanan ke Pontian.Wee~Bercuti.Haha.Bercuti la sangat.


Agak-agak Tanjung Piai tu macam nie tak pantai nya? Haha. Imaginasi melampau gara-gara tak tidur.Ok dah.Babai~ Nanti aku citer pasal Kursus Pengurusan tu ya.Tu pun kalau rajin.pfft. 


Monday, 5 December 2011

Survey.Project TIS

Hai everyone!

It's been a long time huh? I dunnoe what to post here lately.Many things happened yet I rather keep it in myself.Haha.No privacy la kalau semua citer kat blog <---mcmlah ada org mau tau kan? haha.

Macam biasa,sibuk.Mengalahkan lebah. bzzz sana,bzzz sini.



Hmm,tak nak cakap panjang lebar.Currently I'm doing a research or project for one of our subject in this semester that is Technology and Information System.We're doing research about why computing career is not popular in our country,Malaysia.Espcially between Database System and Software Engineering course.Since I'm also doing minor and supporting topic which is Negative Perception on Computing Career among our comunity,I've prepared the survey questions.Hope you guys can cooperate with me by helping me answer it.Kejap je.Hehe.So,here's the link :


 

Also,feel free to visit my blog for this project.


You guys won't feel regret by visiting that blog.There will be a lots of information about computer science world.It is based on our experience.My experience as a computer science student di mana selalu disalahtafsir masyarakat sebagai student yang bodoh je ambil course sains komputer.And I think now is the time for us 1-SCSD UTM change their thoughts by presenting and comes up with our own solutions.



I'm sorry for the incovenience,since that blog is still under construction till I'm writing this entry.I have no time to edit it.Hehe.Coming soon,I'll start to update it with my analysis,my findings and my video's interview with my senior.

Thanks for your support guys! ^___^