Wednesday, 21 November 2012

Hard times.

Hey lovelies 。◕‿◕。


Currently having hard times. I have to be a pengarah for a program. I have to confront with many kind of people. Ada yang kena paksa baru buat kerja.Ada yang buat kerja senyap tapi tak update then clash la,miscommunication la padahal dah remind awal-awal.Tak serik lagi dgn pengalaman yang lalu. Ada yang langsung tak dapat dikesan. Leader tertinggi lagi tu. Hmpphh. Bila dimesej tak balas,kol tak jawab.Seems like semua orang tak nak bagi kerjasama. Now I know the feeling of being pengarah and I think this is the last unless . .  sedangkan I give my best in their program before this. I give my full support but now? Neomu himdero. 

Ni baru program kecik,tapi organisation pun dah tak berapa stabil. Kalau tak nak kerja,buat apa masuk dulu? Sakit hati. Grr. But thank God,dalam ramai-ramai tu,ada yang bagi fullsupport juga laa. Cuma bila ada yang tak kena,yang bagi bad example tu besar pengaruhnya dalam mood aku.Haha. Yelah,yang jahat je dinampak. Yang baiknya,tak. But I realise so don't worry friends. I really appreciate it. ツ

God, i'm tired. Kadang-kadang terasa nak quit study then jadi missionary je. Full time God's worker. But now,it is not His call yet. Sabar Vie. He have His own plan for you. ツ



MOTIF? He is cute. I love him. Tehee :)


Friday, 16 November 2012

Baju SCSD




Hey lovelies 。◕‿◕。







 Ini baju kelas saya. Cantik tak ? Bukan saya design. Saya modify sikit je. Ikut kehendak classmates tersayang. Dan saya taktau apa relevannya, don't panic I'm a programmer tu. Maybe sebab programmer is a problem solver kot. Aneh aneh je. Haha. But I still love it. Eventho not my favourite color.



Header Baru :)

Hey lovelies 。◕‿◕。

Semalam,bosan bosan then buka Photoshop and godek-godek gambar and jadilah header yang baru nie. Quite penuh and crowded ngan photos wit my lovelies around me compare to previous header which only have me selfishly at the header. Haha. I love my new header. The photos were the latest photos as I could gather in this. So the theme was ofcourse, lovelies around me. Where is Mr Boyfriend ? Naa I don't want to make public know tho. That's a private part of my life. Cehh. Haha. 

And I thank God for these people in my life :)

Lama

Baru














































Desaru Outing :)

Hey lovelies 。◕‿◕。

Jac,Vel,My shepherd Sis Christie and me :)

 13 Nov 2012. Selamat Hari Deepavali kpd pembaca yang beragama Hindu. Ada ke? Ehe.

Our Lifegroup iaitu U3B pergi ke Desaru. Outing bersama utk merapatkan hubungan. Bersama brothers sisters dari unit lifegroup yang sama, we all bertolak dari McDonald belakang UTM nie around 8 am. Sampai di sana 1 hour and 30 minutes after that. Then set up, praise and worship and icebreaking time. Itu wajib kalau outing. Hehe. Then games time! My lovely rumet pun jadi game master juga. We all main treasure hunt. Got 18/20 pieces puzzle yang dapat dijumpai masa tu. Tch. ntah mana perginya 2 keping lg. Haha. Then main pass telur guna sudu dari mulut ke mulut. That awkward moment when you have to pass he egg guna sudu ke sudu to another brother. I can't breath. Haha. Last game, Armageddon. Game ni paling menyakitkan bagi aku. Haha. Game ni need us to have war with each other. So aku pula ditugaskan utk jaga flag kubu memang habis laa kena basah ngan peluru air. Ingatkan taknak basah then lastly kena juga. Tch. pastu kena pula tindakan ganas brother African,habis biru kaki aku. Mana perginya sikap loving among brother and sister in Christ nie? Nampak sangat semuanya dah eksaited main sampai takde sikap loving dah. I swear, I will not playing war game if involving any brothers dari African. Scary woo.

Desaru :)

Group One :)

Mula-mula kiteorang sampai memang panas giler. But thank God bila 2nd game dah redup sikit. Sunblock lotion yang aku pakai takyah cakaplah betapa banyak.. Haha.. full protection dari muka leher dan tangan.. kaki takyah sebab pakai seluar panjang. kekeke. Semangat UTM tu siap pakai topi UTM lagi. And NO Sunburn today. Thank God! Hee ^_^

Conclusion,cewah.. I'm having fun with my bros and sissy. Thank God for the weather,for the love among us.. we can get together tak kira bangsa dan negara.. :)



Sunday, 11 November 2012

Cuti macam tak cuti ツ

Hey lovelies 。◕‿◕。


Cuti midsem dah bermula. Saya tak balik Sarawak pun. Sadis tak ? Sob sob sob. Yelah,cuti seminggu je. Macam membazir pula berabis 200+ utk tempoh seminggu je. Baik saya guna duit tu utk makan kt sini je.

So apa saya nak buat sempena cuti ni? Banyak okayy. Cuti macam tak cuti dah =.="

  1. Akademik
  • Projek projek projek .. SADM + Database perlu pergi klinik yang betul-betul. Buat perbandingan dengan case study.So Isnin nie saya kena ambik surat kelulusan dari pejabat.
  •  HCI-Human Computer Interaction perlu buat report research writing pula. Belum mula baca lagi. Esok la. Hehe.
  • COA- Syukur dapat 'couple' aka partner yang bijak. Haha. Siap sudah program tu.Tinggal nak print dokumen then simpan segala softcopy dalam CD. 
  • DSA- Projek source code boleh ambik kat internet je. Semalam dah cari dah. Ada la beberapa yang boleh dijadikan rujukan. Buat apa nak pening kepala kalau lecturer dah sediakan jalan yang senang. Kekeke.
    2.Persatuan
  • Esok jumpa Timbalan Dekan Akademik. Nak bincang pasal AGM Persaka. Memandangkan saya yang jadi Pengarah,so kenalah turun naik pejabat fakulti dan juga HEMA nanti. Lecehnyaa.. 
  • Ingat nak screening borang bebudak yang baru nak minta masuk haritu cuti nie tapi lupa pula nak ambik dari bilik kawan yang dah balik Perak dah =.=" Pelupanyaaa..
  • Nak masukkan rekod baru untuk kelab di kolej juga. Well,saya kan setiausaha di mana-mana je. Haha. 
   3. Kolej
  • Naik cuti midsem nie kolej kiteorang ada Pesta Havoc. Saya dilantik jadi ajk unik cenderamata and Hadiah. Kena buat sijil dan hamper. masalahnya tak pernah sekali pun pergi meeting. bukan saya yang malas k. cuma dorang tak panggil saya. tak buat notis pun. tup tup kawan citer semalam bla bla ada meeting utk pesta tu. pelik. sebab tu la agak kurang suka buat program under JKM Kolej nie. ada je defect. kurang pengurusan betul. tch =.=' sabar je laa..
  • Utk pesta tu juga saya kena jaga kelab RIOTS. Kelab nie merupakan kelab under JKM Kolej so sebagai salah satu kelab yang bernaung under JKM, harusla contribute something kan ? Contohnya cari juri utk setiap games yang akan diadakan tu nanti. Then kena buat borang utk unit aktiviti. Tak paham betul. Apa je keja unit aktiviti kalau tak buat borang ? suruh orang kelab pula yang buat. Tch. Kena hantar before selasa. Maksudnya, esok la last kan? Ayyee. stress naa aku ngan orang cmya.
   4. Kelas
  • I offer myself nak buat design baju kelas then ketua kelas jumpe design yang cantik and he want me to buat prototaip aka sampel yang ikut kriteria design selepas perbincangan di FB haritu. Masa kelas DSA lagi tu. Haha.
Cantik sik? Bukan saya buat. Tapi jadi ilham je la utk baju kelas nanti. Nanti saya upload k yang my version punya. Hee.



Banyak tak banyak? Nasib baik la stay kat UTM je cuti nie dengan kawan yang dari Sarawak juga then rumet dari Sabah. so kiteorg melepak bersama la cuti nie. Selasa ni outing pergi Desaru. Aktiviti church,by U3B. U3B adalah nama unit lifegroup church kiteorg. Ohh tak sabar tak sabar tak sabar ! Haha. 

Oh ya! I'm open to any rekues yang nak minta saya design header blog,poster ke,tshirt ke.. satu design ada lah harganya. Tak mahal,student price punyerr :P


Okay,got to go. Nak buat keje. Toodles!