Friday, 16 December 2011

|Stay Up dan Sakit Kepala|


Hai awaks!

Tiada mukadimah panjang lebar untuk entry kali nie.Maleh den.Sakit kepala.Tak tidur nie sepanjang malam.Siapa suruh kan? Haha.Tu la pasal.Buat kerja last minute.Awal minggu bersenang lenang betul.Sekarang sampai tak tidur sebab buat assigment.Weekend nie aku kena pergi Tanjung Piai,Pontian ikut kursus pengurusan yang dianjurkan HEMA UTM so aku takut aku takda masa nak buat kerja baik tak tidur terus lepas tu complain sakit kepala apalah..Standard la mahasiwi 'cemerlang' macam aku nie nak stay up segala bagai sampai tak tidur gara-gara buat assigment.Haha.Moga mendapat balasan yang  setimpal dengan usaha.Amin!



Dengan team mates yang macam bukan team-mates baik bagi markah individu terus kat aku.Ni dorang free je dapat markah sekali padahal aku yang berhempas pulas buat.Sengal la.Kalau team-mates aku baca post nie, oh hai team-mates.Awak malas? Awak sakit? Awak tak tahu buat ? Takpe,saya yang rajin,sihat dan tahu buat nie akan buat untuk kita okay. Agak sinis ye di situ. Team-mates,sila terasa and rasa bersalah k.Lepastu pergi minta maaf.


Aku tak kisah sebenarnya nak buat seorang tapi nak juga mengungkit kat sini.Hoho.Mengade je.Sebab ilmu tu aku juga yang dapat cuma bengang la dorang takda effort nak tanya"Vie,ada apa perlu aku bantu?" walaupun dia taktahu buat atleast tunjuk rasa concern tu. Grr. Sebal. Ok dah.Kang gaduh pula ngan team-mates aku.Team-mates,chill ! ^_^

Okay,esok nak tidur puas-puas dalam perjalanan ke Pontian.Wee~Bercuti.Haha.Bercuti la sangat.


Agak-agak Tanjung Piai tu macam nie tak pantai nya? Haha. Imaginasi melampau gara-gara tak tidur.Ok dah.Babai~ Nanti aku citer pasal Kursus Pengurusan tu ya.Tu pun kalau rajin.pfft. 


Monday, 5 December 2011

Survey.Project TIS

Hai everyone!

It's been a long time huh? I dunnoe what to post here lately.Many things happened yet I rather keep it in myself.Haha.No privacy la kalau semua citer kat blog <---mcmlah ada org mau tau kan? haha.

Macam biasa,sibuk.Mengalahkan lebah. bzzz sana,bzzz sini.



Hmm,tak nak cakap panjang lebar.Currently I'm doing a research or project for one of our subject in this semester that is Technology and Information System.We're doing research about why computing career is not popular in our country,Malaysia.Espcially between Database System and Software Engineering course.Since I'm also doing minor and supporting topic which is Negative Perception on Computing Career among our comunity,I've prepared the survey questions.Hope you guys can cooperate with me by helping me answer it.Kejap je.Hehe.So,here's the link :


 

Also,feel free to visit my blog for this project.


You guys won't feel regret by visiting that blog.There will be a lots of information about computer science world.It is based on our experience.My experience as a computer science student di mana selalu disalahtafsir masyarakat sebagai student yang bodoh je ambil course sains komputer.And I think now is the time for us 1-SCSD UTM change their thoughts by presenting and comes up with our own solutions.



I'm sorry for the incovenience,since that blog is still under construction till I'm writing this entry.I have no time to edit it.Hehe.Coming soon,I'll start to update it with my analysis,my findings and my video's interview with my senior.

Thanks for your support guys! ^___^

Wednesday, 16 November 2011

Motivation Please :')

Usaha tangga kejayaan.Kata orang.Bila aku berusaha,kenapa masih tak berjaya juga nie..

Berdoa.Don't lost faith with God. Bila aku berdoa,and keadaan masih macam tu juga,aku rasa macam dah lost faith with God.

I am so tired.

I need motivation. :'(

Wednesday, 9 November 2011

Assignment Love Holidays!

Hai everyone!


Whoa,it's been a long time since I didn't post anything beneficial here.Haha. Yelah,asyik post lirik lagu jiwangss je kerja.Huahua.Org dlm mood in love la katakan.Auww~♥<--agak gedik ye disitu,sila abaikan.


Okay,aku skrg tgh cuti.Raya haji+midsem break=7 hari cuti.Wehoo~ and menghabiskan beras mak bapak cuti seminggu ni dgn balik ke Sri Aman,Sarawak.Haha.

Cuti aku kali nie dah tak macam cuti.=.=" sighs. Banyak benda kena buat. Actually boleh je buat di kemudian hari tapi aku tak nak lah menangguhkan kerja.Nanti berlambak pula.Lagi tension,pas tension nak bunuh diri pula.erk,tetiba* hahaha.

Nak citer pasal aktiviti sepanjang bergelar student UTM,aku takde mood.Ceh,takleh blah.Haha.Yelah sebab banyak sangat benda nak citer sampai taktau nak mula dari mana.So,aku highlight benda yang penting je la.Bajet artis la nak highlight segala benda penting nie.Hahaha.

Okay,okay,Move on..

1)Assignment Discrete Structure
2)Slide Etnik<---kna bentang buka sekolah nanti ayat kanak-kanak betul
3)Kuiz BI secara online
4)Tempahan felt
5)Montage/Video editing utk Projek SCSD
6)Ulangkaji Programming Tech.1

See,segala benda di atas ni la aku kena setelkan sebelum buka sekolah(ayt kanak-kanak lagi).Nampak mcm sikit tapi kau tau tak yang benda nie semua memerlukan masa yang agak lama tambah lagi dengan minda aku yang tak seberapa nie.Haha.Nak nak yang buat montage/video editing tu.Aku belum tahu lagi nak konsep macam mana.Software nya dah ada.Cuma idea tu takda.=.="

Felting pula,agak banyak order dari kawan-kwan di UTM.Dahla semua nak external disk casing.Susah doe nak buat tu.Aku buat ngan aku punya dulu tu pun dh calar balar tangan.Ececeh. sapa suruh

Tapi for the sake of pocket money and harapan kawan yang nak tengok benda comel habis cuti nie,aku gagahkn diri  juga utk membuat.Esok mula menggunting and cari materials utk hiasan. Dah la dorg semua tu pakat suruh aku bulat-bulat buat hiasan yang comel.Tension derr.Hahah.Bagi aku,benda comel=pink.Miahaha.Kalau tak sempat jahit aku jahit di UTM je la.Tak susah pun.Hehe.



ULANGKAJI. Harus dibold kan sbg peringatan kepada diri sendiri. Lepas buka sekolah nie,aku kena RE-test Test Programming. Sebab masa tengah test haritu,tetiba whole UTM blackout.Entah sape yang genius sangat sampai sabotaj bekalan elektrik.Haha.Aku saspek mesti kerja budak elektrik gabung ngn mekanikal gabung ngan scn komp nie.Haha. Sampai pukul 4 pagi barulah kolej kami(KTR) ada elektrik semula.Masa test tu,ada juga kawan-kawan nie yang gagah meneruskan diri menyiapkan test dalam gelap bertemankan lampu henset,cekal betul.Aku nie,dengan blanknya bilik kuliah malam tu,blank juga fikiran aku.Haha. Tambah ngn handphone cikai takde lampu bagai,lagilah mematahkan semangat. Alasan takleh blah.Haha. Padahal tak cukup persediaan sebenarnya.Kih kih kih. Harapanku, amboi, moga cuti seminggu nie dimanfaatkan utk mengulangkaji. Tapi nanti ada masa free aku layan Youtube pula.Takpun Running Man. Programming entah ke mana. pfttt..



Slide etnik..speechless. Malas nak buat slide. Nak cakap terus direct bagi isi masa nanti boleh tak? Haha. Konon.Padahal aku nie juga yang shy-shy cat nak bercakap kat depan nanti. Heiya..padahal dulu pernah jadi PEMBAHAS TERBAIK. Dah masuk alam universiti macam hilang pula konfiden.Takpun sebab lama dah tak bercakap dpn org ramai kot.Hihi.

13/11/2011-Aku balik ke UTM.Pejam celik je tu nanti.Sigh again. 

So long,toodles.

p/s:guys,doakan aku dapat siapkan segala to do list aku ya! ^_^


Tuesday, 1 November 2011

♥ Penghujung Cintaku...♥

Berakhir sudah pencarian cintaku
Jiwa ini tak lagi sepi
Hati ini tlah ada yang miliki



Tiba diriku dipenghujung mencari cinta
Diri ini tak lagi sepi
Kini aku tak sendiri


Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu


Aku akan menyayangimu
Kukan setia kepadamu
Kukan selalu disisimu seumur hidupmu



Tiba diriku dipenghujung mencari cinta
Hati ini tak lagi sepi
Kini, aku tak sendiri


Aku akan menyayangimu
Kukan setia kepadamu
Kukan selalu disisimu seumur hidupmu



Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu


P/S: I'm into this song after meet him/our first date on 26 October 2011.Gonna update about it soon. ^__^

Saturday, 22 October 2011

♥ Aishiteru ♥


Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana




Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan







Walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu

percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru





It's 5 a.m and I'm awake.
My heart,it's missing you.. :')

Saturday, 8 October 2011

⇨Story of a Lady from UTM

Hai everyone!

Whoa~It's been a month since I didn't update anything in my blog, you guys miss me ? Muahaha.

Well,as you all know I'm furthering my 1st degree at UTM Skudai,Johor Bahru.In programme Computer Science (Database System). Will graduate with first class degree in coming 4 years,amin :)

I stay at Kolej Tun Razak.One of the inner ring college.You know what makes the difference between inner ring and outer ring college ? Inner ring college mean you will able to walk to go to your faculty.The busses also provided as my college bus,there were 3 of them.But for outer ring,they are quite so far from the faculty.Also,there is sometimes one bus per hour.So,never have a chance to malas-malas and woke up late coz once you're late,you have to walk for hundred miles or wait for the next bus to come.This is based on my friend experience who stay at KDSE.One of the outer ring college.

Okay,at college,there is 2 students per room.And my roomate was Christian too,was KMLians too and was the girl who going to same church with me at Labuan too.What a small world! She's very kind-hearted person.And gila-gila too.Haha.Her name is Velantina Aspah.A girl from Sandakan.And she is 20 cause she is in Program Dua Tahun at KML.

We called ourself as roomate yang sengal.Haha
So that's her.She's taking Mathematics programmme under Faculty Science.It's kinda weird when all my classmates mostly their roomate are taking the same programme with them but me,it's different.I bet they(pihak pengurusan) organising us due to religion first.She's in UTM Choir team like me too.


Now,let me introduce you all to my HUHA friends.

Farah/Fafa/Shindong with me-Hello Kitty girl :P
This is Farah Suriani.I called her,Farah.Sometimes Fafa and sometimes Shindong.I dunnoe how come there is a Shindong for her nickname.Haha.I know her during the week of orientation.And become my HUHA friend after that eventho we're not in the same faculty and same course.Her room was beside my room actually.She's a very cheerful girl and that's why I love being friend with her.Always laugh eventho that thing is not funny enough,though.Haha.Oh,ya. She is from Terengganu and ex-KMP.And she's taking Math Industry under the same faculty with my roomate,Vel.

Hello kitty girl and mashi maro ;)

This cute friend of mine name Siti Noorain.I called her Ain and sometimes Mashi Maro.Why mashi maro? There's a picture of us together. Which I do looks like Hello Kitty and she looks like mashi maro.Haha.So the nickname was stick with us then.She is in the same faculty with me,taking Bioinformatics programme.But there's some of our class digabungkan.She is a cheerful person too.And she is Farah's friend and we know each other during MTM week too.She is from Sandakan but currently live at Perlis cause her father is a policeman at Perlis.

Win and me :)
Her name is Zureen Syazwina.I called her Win.I know her from Facebook first and then become closer when eventually meet in real world.Haha.She come from Cheras Perdana,Selangor and Singapore since her mother originated from there.She is ex-KMPk and taking the same programme with me here.Database system.The simple word to describe is she is my classmate.myteamate and my partner during Lab for Digital Logic.And many people think we're roomate cause we're always together.Hihi.She is very bubbly person.Love to laugh like Farah too.Haha.

Okay,enough introduce my cutesweetladies friends.If you all notice,all of them are very cheerful and gila-gila person.I love being friend with someone happy go lucky and when it comes to study,they will take it seriously.We all have chemistry together eventho comes from different background,states and culture.I hope our friendship will last forever girls.♥
Now,about my study.So far,so good.Assignment ? Not much.That's all i can say. There are assignments but still it doesn't make me so stress like when I at Matriks. It is just when you become an university student you have to think big.Think outside the box.That's the challenge I'm facing now.I have two big project for being a 1st year student. Harvard Bussiness Case Study and 1st Year SCSD project. and I don't know where to start with. =.=" Nevermind,will figure it out in time. Hopefully.

Overall,i really love my life here.Seniors are kind.Lectures are very sporting.I hope this coming 4 years everything gonna work like I want.I can't hope for everything to be always fine and perfect.That's not what I want for life.I want challenge which I can face it with grateful heart.I want something new,new experience when I'm at new place.so in the future,I will able to overcome new bigger challenge.Experience is the best teacher,right? ;)

Till then,guys.Will update soon :)

Friday, 2 September 2011

⇨LV Shopping! #1

Hai awaks!

From now on,aku akn buat segmen (mcm tivi pula dahh) khas berkaitan ngan konsep blog aku skrg.Auww~HAHA.

Mcm hari ini,segmen LV Shopping! Maksud LV tu bukan Louis Vuitton ye.Hihi.It's Lady Viera. Kebetulan pula.Nak buat mcm mana..nie bukan copycat sesape tau..

Nanti nak buat LV Review,LV Beauty Tips and LV apa lagi ya? Maybe LV Getaway,kalau followers dh ramai..and aku dh kaya sikit.Haha.

Okay,move on..Ada apa dgn LV Shopping! ? This segmen adalah tentang beauty products yang aku beli.Tak kisah lah kosmetik ke,skin care ke,baju kain ke,kasut ke..yang pnting pasal beauty..lady.Semua berkait rapat ngan ladies things.Semuanya akan ku share ngan korang.Bukan untuk menunjuk-nunjuk okay.Manalah tau kot-kot korang tersuka sama ke,atau kita sama ada brg yang aku beli ke,boleh lah tukar pendapat kan kan? Hihi. Kalau rasa nak beli juga ke,boleh tanya aku dulu kan mcm mana..hihi.Sebab biasa pas shopping,aku akn ada segmen LV Review.So,wait ya! ^__^

So first,tadi pergi WISMA HOPOH. Bukan Winnie The Pooh ye. Macam sama je kan? Haha. Pusing punya pusing tersangkut la kat Facelook. Kat Ground Floor tu. Tak sempat ambik gambar pula td sebab teruja sangat tengok ada cosmetic brand Majolica Majorca kat situ. Series,lama dah cari kedai yang jual product cosmetic brand nie. It's a Japan product kalau tak silap. Harga quite expensive la..Huhu. Eyeshadow Pallette adalah RM 50++ macam tu tadi.Meremang bulu roma tengok mahal betul..

Dari mana aku tahu pasal brand nie? Dari Kim Dao.Hehe. Dia guna eyeshadow pallette brand nie dlm hampir semua makeup tutorialnya.Cantek la kalernya..Ingat nak rembat satu tadi tapi fikir macam membazir je so tak jadi. At last,merembat single eyeshadow.Kaler putih. I likee~ Lama juga dh cari single white eyeshadow nie sbb biasa dijual mesti nak gabung ngn kaler yang tak bpe lawa tu.HAHA.

RM 14 selepas diskaun.Nett price-RM20.90

Efek shimmer.I likee~
See,white eyeshadow nie kasi mata korang bright sikit.Ia mcm membuka and menghidupkan mata.HAHA. Later aku share info lagi pasal nie k sebab skrg segmen LV Shopping! Segmen LV Info/Tips aku share lebih lanjut..

Next,pergi Constance.Tingkat paling atas.Lama juga berpusing-pusing sini.Sampai pening kot salesgirl tu.HAHA.Rasakan! Sesungguhnya aku paling benci kalau shopping nie dikelilingi salesgirl.Nak nak kalau yang cina,heyy berterabur ckp cina ngan aku..Dia ingat aku chinese kot. And,aku biar dulu dia explain apa bnda entah kat aku dlm bahasa cina tu and dh penat,aku ckp lah..


"Sorry,I don't understand.I'm not Chinese"  ----->Miahahaha

Pleaselah kalau ada pemilik kedai yang terbaca blog aku nie,korang takyah arahkan salesgirl tu follow customer korang k.Takde makna nya nak mencuri nie.Berdosa tau.Kalau nak bantuan,kitorg tahu lah panggil salesgirl tu sendiri.Sesungguhnya,aku benci kalau diekori mereka nie.Huh.Tak selesa.Tak pat konsentret nak buat pilihan.Hahaha..

Eh eh dah melalut pula.Okay,apa yang aku beli kat sini eh? Check it out ladies!

Maybeline Clear Smooth Powder-RM 9.90 in Nude Beige.
Actually kan,nie sbnarnya untuk refill the real pressed powder.Tapi aku beli nie juga sbb packaging dia cute.Comel je..Takde cermin la sbb nie untuk refill je kan mcm aku bgtau td.Senang dibawa sbb kecik..Taktau pula mcm mana rasanya bila pakai sbb belum try lagi.Nanti aku buat review okay. :)

Silky Girl Eye Opener Waterproof Mascara-RM 9.90

This is my very first mascara tau.Baru berjinak ngan mascara nie.I do have long lashes actually cuma tak lentik.Haha.And harap la maskara nie boleh menyerlahkan my long rebonding lashes.Haha.Belum try lagi so taktau betul ke tak waterproof nie and boleh ke tak menyerlahkan bulu mata bulu nyamuk aku nie.Muahaha.

Shiseido Lash Curler-RM 9.90

Yaa,inilah dia pengepit bulu mata! Haha. Kasi lentik gedik sikit bulu mata lurus you all tu.Haha.Kalau nak yang tahan lentik,guna Shu Uemura punya Lashes Curler.Hrganya RM 49.90 setakat yang murah aku pernah jumpa.Mahal wokk sebab mostly jurumekap guna Shu Uemura nie.Shiseido nie pula brand dari Japan.Boleh lah hasil lentik dia.Nak lentik gedik sikit ce tambah guna maskara..Yang volume and length tu.Konfirm kalah bulu mata Rozita Che Wan..Hahaha.Susah susah,gam kan je bulu mata palsu.Berlambak sekarang tau.Hihihi.Nak try la one day nanti.Hahaha.

Mac Eyeshadow Pallette and Nature Republic White Eyeliner.








Semestinya MAC nie bukan yang original k.Haha.Apa salahnya try kan? Kita tengok dulu mcm mana kualiti MAC tiruan nie.Yang penting takde side/bad effect okay..Kang tak pepasal mata kembang bengkak sbb guna eyeshadow Mac tiruan so sebelum beli tu tengok kondisi kulit korang macam mana..mcm aku,okay je..redah je.Tiruan ke ori ke,bedal je.Takde masalah so far.Hihihi.


Eyeshadow MAC nie dibeli di Kenyalang Park.Tadi jenjalan ngn my kazen..I like the pink peach colour dalam palet nie.Nak create imej sweet and natural je untuk everyday look nanti.And Nature Republic tu pula dibeli kat The Spring.Yee,hasil jenjalan ngn my kazen juga tadi.Hehe.Lama dah cari white eyeliner nie.Baru jumpa yang murah and reasonable price.Mula-mula cari kat Elianto di The Spring juga,tapi agak mahal la dan tak berbaloi.RM 20 satu. Panjang lebih kurang ngn yang nie.Cuma takpat test.Takut juga beli barang yang takpat test nie.Takut tak berbaloi. So,end up wif tidak membeli nya. This one,kualiti nya not bad juga.Tadi sapu-sapu kat mata.Jum tengok! Hehe.


My eyes shine kan kan? Tak lah nampak macam mayat hidup je.Hihi.Takyah mekap tebal-tebal. Harus pandai serlahkan point tertentu di wajah korang agar kelihatan cantik sentiasa.Di dalam dan di luar. :)

 Actually this kind of style was inspired by Hye Sun dalam BOF tu..Kalau korang perasan la,mata dia bright je..Tak nampak tired pun walaupun dorang mcm letih dan tak cukup tidur shooting drama tu..




See,mekap dia tak tebal.Flawless dan sweet and menyerlah gitu.I like her style dalam citer nie.And trying to follow her style.I mean her makeup.Simple yet sweet.You shud try it too ladies! Ngee :D

Overall,these are the things I bought for today..Kebanyakkan harga yang dinyatakan adalah harga selepas diskaun.That's why I like raya. Promosi murah giler sampai rambang mata nak pilih.Haha.

Till then ladies.Remember,Beauty Isn't Makeup :)

Wednesday, 31 August 2011

⇨Change

Hye everyone!

Whoa,it's been a long time huh? Hihi.I'm missing for a few days because I'm busy and lazy.Busy with my final preparation to UTM and lazy to update.HAHA.But I keep reading your latest entries guys,the blog i'm following.It's just I'm lazy.Lazy to drop comment.HEHE.As long as I'm reading ur latest entry,enuf right? :P

Okay,proceed with the title. C H A N G E. Bukan lagu Change by Hyuna(4 Minutes) tu ye.Haha.

Apa yang bertukar is my header. 

Before:



After:

Kalau korang perasan kan kan, my very 1st header ada gambar teddy bear,awan,pelangi..euww~macam childish la.(for me laa) No hard feeling kalau korang minat tu..and header korg ada bnda yg aku ckp nie td.Hehe.It just tak sesuai ngn konsep LADY yang aku bawa skrg.Cewaahh. HAHA. 


Skrg,kartun juga.Cuma bukan kartun kanak kanak riang ribena apakebendatu# tu lagi.HAHA.It's Enakei Girl.Lama dh minat kartun nie sampaikan theme handset pun guna nie sbb ia nya sgt girlish like me.♥


Setakat yang mampu dibuat la guna PSE CS5. Simple sweet and girlish.Haha.Yang penting blog dh ada konsep skrg.

Beauty,Love & Ladies Lifestyle

So from now on,aku akan banyak bagi/share tips beauty,love and ladies lifestyle ngn korang.Setakat yang boleh la sbb aku nie pun bukannya mcm Bubzbeauty and Michelle Phan tu.Miahaha.Kalau tak tau sapa dorang,korang belum jadi lady lagi nie. Exceptionally for boys/men.Haha.Mungkin akan rajin mengreview produk kecantikan.Contohnya mekap,skincare..Ada tutorial kecantikan from myself mungkin.Kalau rajin.Haha.Segalanya mungkin.Korang doakanlah ye.:)

Aku akan kurangkan post benda yang merepek meraban.Kalau ada,biasalah tu.Jiwa stress kot.Haha. Like I said,KURANGKAN.Bukan takde langsung.Hihi.

Ini semua sebab bosan sgt kat rumah spnjang 4 bulan.So,mulalah menggodek YouTube.And melayan beauty makeup tutorial.Mostly dari Bubzbeauty and Michelle Phan. Tp dua org nie punya mekap for me la,agak berat.Agak tebal.Hihi. My fav skrg adalah Kim Dao.Dia punya mekap simple je tapi still sweet.Ada masa nanti aku citer skit pasal dorg bertiga nie ye.

And yesterday,setelah penuh ilmu memekap diri di dada,cewahh.Haha aku pun mulalah menconteng diri.Choi.Haha.Nak tengok hasilnya ? Scroll down !





















Ehem.Ehem.Eyeshadow tak menyerlah sangat.Sbb matahari kot.Overexposed.HAHA.Seriesly,aku tak edit gambar nie guna photoshop kasi flawless and white k.Ia memang wajah original.Rambut semakin memanjang diri.Ini semua sbb paksaan Mr Pingu.Haha. Flawless ? Thnks to Maybeline BB Cream.Hehe. Shimering eyes ? Thnks to white eyeliner. Ada masa dan kerajinan,aku akn share dgn lebih lanjut ye :)


Cukuplah sampai sini.Entry kali nie merupakan entry suam-suam kuku tentang myself yg meladykan personaliti luaran.(ntah apa bnda aku ckp nie) HAHA.


p/s:I'm still a beginner in this beauty, lady lifestyle world.And my blog is suit for some girls out there yg bru belajar menjinakkan diri dlm dunia lady,yg baru sedar kepentingan penampilan diri bukan sahaja dr dalam tapi juga di luar. But remember,above all  Beauty isn't Makeup .Beauty inside out.That's my style. :)




Till then girls! ^__^

Monday, 15 August 2011

What's Up Today ?

Hi everyone !

It's been a long time huh ?
Hehe. Takde idea nak update pasal apa sebenarnya. Nak bangkitkan isu politik,nanti fames pula jadinya.HAHA. 

This is a short update actually.Cerita ringkas so takdelah blog sepi sangat.Heh -.-


Sticker permission masuk UTM dah sampai td. Hey,terkejut juga lah. Haha. Sebab taktau pun akan ada benda nie. So agak agak,kalau lekat kat cermin hadapan Air Asia nanti boleh tak ? Konon nak bagitahu seluruh Malaysia la yang diri sndiri masuk UTM. Haha, Macam lah ada org kat langit tu nampak Viera.. Nak show off kat burung kali. Haha,

Next, label my cuteshop pun dah sampai tadi. Actually lama dah order nie tapi ada je masalah ngn design nya. So, its takes time. Banyak kali juga kena ubah sbb bila print,tak cantik sgt kata si pembuat.

original design
It is supposed to look like this tapi bila print tak clear pula wording blogspot tu kata the producer. Cewahh. Haha. So, kitaorg discuss. I bagi tahu apa elemen-elemen yang I guna masa buat ribbon label nie and finally it turn out into something like this.


A lil bit different tapi still cute so takpelah.. hehe. Also,the producer give me two free keychain.Thnks ya!


Interested ? Jum visit blog kucinpurple. :)

Sekarang dah boleh lekat and jahit label nie kat cute craft items yang diorder. Hihi. Kiranya bisnes semakin maju la ye sbb mampu buat label nie. Haha. Padahal nak deactivate kelak, not closed ye. Hehe.

Okay,till then,Will update soon!


Wednesday, 3 August 2011

⇨Sebulan Lagi

Hai everyone!

How is your weekend guys ?

As for me,mcm biasa lah..Haritu balik kuching.Spend our weekend kat sana. I beli apa barang yang patut dibawa ke universiti kat sana since sana lagi murah and banyak pilihan. Hihi. Let's have a look then!

kasut kuliah semestinya :)
Kasut masa kat matriks dah nazak.Huhu.Tapak dah macam nak makan orang je. So,buang la. And beli baru. Kali nie beli yang ada heel sikit. Kata nak jadi L.A.D.Y kan kan ? #gedik

Ketinggian 1 Inchi barangkali.Tak measure :P

Auww~memang lady habis la nie nanti. Terkedek-kedek berjalan masa orientasi. Kena sergah ngan krew UTM baru padan muka. Haha.. I don't care. Tetap boleh jalan laju nie walaupun guna kasut yang ada heel. Mungkin. 50% korang akan dapati I maybe ada komplen kaki terpeliot atau terpelocok nanti. Tapi jangan doakan okay! Hahaha.. My mum pun pelik ngn citarasa I yang ke arah ladies nie. Mom,i'm going 19teen ok. Not 9 years old pun walaupun muka masih mcm kanak-kanak lagi nie. =.="

Move on..move on.. semua borang sudah diisi dengan lengkap.Sijil-sijil pun sudah disahkan dengan lengkap juga. Kecuali UTM P5. Lecehnya mengisi borang nie hanya I yang tahu. Sampai sekarang pun belum lagi nie. Sebab kadang-kadang akan tersalah isi. Sengal okay. Dahla minta agregat and pangkat SPM. Ambik kau! Tu zaman bila entah yang guna pangkat dan agregat tu tapi still digunapakai ke skrg ? Mcm tak relevan je. =.="

koleksi sijil.kena hempuk,boleh pengsan nie.HAHA
Borang and sijil yang sudah diasing ikut kategori :)
Borang dan sijil yang berkaitan yang sudah diasing ikut kategori. Well, budak database la katakan so data pun mesti disusun elok-elok. Nanti taklah terhegeh-hegeh mencari apa yang diminta masa pendaftaran. Malu ngan krew tu nnti. Umur dh 19 tahun tapi tak dapat organise barang ngn betul, Apa kes ?

Kalau canggih sikit,nak je buat komputer yang simpan data kita. And bila perlu diminta dia akan kuar dengan sendirinya. Portable gitu. Amboi,berangan. Haha. Nanti lah,kalau I dah jadi pakar database nie, akan keluar la produk sebegitu. Huahuahua. #berangan

Fail pendaftaran fakulti

Fail pendaftaran kolej

Fail bantuan kewangan wpun takda hati nak apply PTPTN tu.

Fail panduan dan senarai semak
Borang yang belum diisi.Sengal okay =.=
Beg siri pertama.
Haha.Tak boleh blah ada beg siri pertama dan seterusnya nie. Ni beratnya adalah 15 kg cmtu. Sumbat dalam kargo Air Asia nanti. Satu lagi medium size beg . Bawa masuk kabin. Yang tu tak tau lagi nak sumbat apa. 
Sumbat barang mandian kot. Mcm takda tempat nak beli kat JB tu nnti ye,Viera ? Sampai kau kena angkut segala barang mandian dari Sarawak. Buat berat beg je. Hahaha. 

Gambar passport.Nnti nak g singapore #kononnya

Kiri=last year,kanan=current year.
 Entah kenapa lah muka aku last year mcm mayat hidup.Huduh betul. Haha. Compare ngan sekarang nie,comel ke kan kan ? #gedik. Berseri-seri lagi tu. Macam guna SKII. Cewahh. Haha..
Eh eh,kembar ke ? :P
Dua pose yang berbeza. Haha. Tak tahu kenapa tukang gambar haritu ambik dua pose yang berbeza. Hentam je lah so yang kanan tu nampak macam mahu ketawa right ? Tak guna. Haha. I prefer the first picture. Matured yet sweet. #statement puji diri sendiri

Okay,dah dah. Banyak pula gambar kali nie kan ? Masaklah korang loading blog I nie nanti. Haha.
Sebulan lagi wehh,I akn fly JB and sambung belajar.Hihi. Dah tak sabar nie. Explore dunia baru,tempat baru,kawan baru,bilik baru,environment baru,semua baru..kecuali boyfriend je lama. Haha. Hope sepanjang 4 tahun tu nanti,tiada boyfriend baru la ye. Amin ^___^

See you all soon :)