Wednesday, 16 November 2011

Motivation Please :')

Usaha tangga kejayaan.Kata orang.Bila aku berusaha,kenapa masih tak berjaya juga nie..

Berdoa.Don't lost faith with God. Bila aku berdoa,and keadaan masih macam tu juga,aku rasa macam dah lost faith with God.

I am so tired.

I need motivation. :'(

4 comments:

Amirah said...

hey hey hey! what happened with "my vierra" that i know is someone who always positive? never give up?
tuhan sayang kamu, sebab itu dia uji kamu tanda kasih sayang. cuba fikir..sepatutnya dgn ujian itulah kita lebih dekat dengan Dia. bukannya semakin jauhhh right? ujian Dia tu baru sikit aje kalau nak banding dgn segala macam nikmat yg Dia dah bagi. adakah kita bersyukur? bila ada ujian sikit, kita mngeluh. bila ada nikmat banyak kita lupa pula.

in Islam (qoran)..just want to share with you..maybe after this you find a peace in your heart ^_^...Allah said, jgn putus asa untuk rahmatNya..berbahagialah orang yg bersabar. itulah tanda orang beriman. tenang menghadapi ujian. dan "ujian yg Dia bagi itu setimpal dgn kemampuan sesorang". means, Allah bagi ujian yg pasti kita boleh handle punya. semuanya bergantung pd diri sendiri. nak wake up ke atau fall down (lost faith). kalau you falling down, ianya akan merosakkan diri sendiri. wake up!

aku pun tak selalu berjaya vierra. kdg2 tak dpt apa yg aku mahu. yup sometimes mengeluh. tapi aku tak akan pernah lost faith! tak akan pernah putus asa selagi aku hidup bernafas. walaupun gagal, tapi atleast kegagalan aku tu berbaloi kot sebab aku USAHA, berbanding orang yg gagal sebab dia tak usaha lansung. see the difference? :) senyumlah sayang... built up your faith! Allah ada untuk semua manusia dan makhluk kat dunia ni. pasti ada hikmah yg kita tak nampak. kamu usaha dan sabar, di akhirat nanti pasti dapat pahala :D

Viera said...

thank you so much babe..for your support..really apreciate it..
aku rasa bersemangat semula pas bca kata-kata kau nie..:')
moga aku akn trus keep my faith with God pas nie.mybe betul ckp kau..ujian yg DIA bagi nak test aku supaya aku lebih dekat ngn DIA..sbb kadang-kadang alpa juga.tlalu sibuk ngn aktiviti duniawi nie.hehe.from now on,IN EVERYTHING PUT GOD FIRST :)

thnks babe,love you!

cicero said...

amboi! mana kata2 janji ko waktu awal sem dulu? jgn putus asa. i won't let u :P

Viera said...

haha.
okay senior thanks for your concern.
biasalah dlm hdup mmg akn ada masa kita down sgt..
but thnk god,i gained my spirit back!
:D
keep supporting me k!
cewah..haha..