Wednesday, 3 August 2011

⇨Sebulan Lagi

Hai everyone!

How is your weekend guys ?

As for me,mcm biasa lah..Haritu balik kuching.Spend our weekend kat sana. I beli apa barang yang patut dibawa ke universiti kat sana since sana lagi murah and banyak pilihan. Hihi. Let's have a look then!

kasut kuliah semestinya :)
Kasut masa kat matriks dah nazak.Huhu.Tapak dah macam nak makan orang je. So,buang la. And beli baru. Kali nie beli yang ada heel sikit. Kata nak jadi L.A.D.Y kan kan ? #gedik

Ketinggian 1 Inchi barangkali.Tak measure :P

Auww~memang lady habis la nie nanti. Terkedek-kedek berjalan masa orientasi. Kena sergah ngan krew UTM baru padan muka. Haha.. I don't care. Tetap boleh jalan laju nie walaupun guna kasut yang ada heel. Mungkin. 50% korang akan dapati I maybe ada komplen kaki terpeliot atau terpelocok nanti. Tapi jangan doakan okay! Hahaha.. My mum pun pelik ngn citarasa I yang ke arah ladies nie. Mom,i'm going 19teen ok. Not 9 years old pun walaupun muka masih mcm kanak-kanak lagi nie. =.="

Move on..move on.. semua borang sudah diisi dengan lengkap.Sijil-sijil pun sudah disahkan dengan lengkap juga. Kecuali UTM P5. Lecehnya mengisi borang nie hanya I yang tahu. Sampai sekarang pun belum lagi nie. Sebab kadang-kadang akan tersalah isi. Sengal okay. Dahla minta agregat and pangkat SPM. Ambik kau! Tu zaman bila entah yang guna pangkat dan agregat tu tapi still digunapakai ke skrg ? Mcm tak relevan je. =.="

koleksi sijil.kena hempuk,boleh pengsan nie.HAHA
Borang and sijil yang sudah diasing ikut kategori :)
Borang dan sijil yang berkaitan yang sudah diasing ikut kategori. Well, budak database la katakan so data pun mesti disusun elok-elok. Nanti taklah terhegeh-hegeh mencari apa yang diminta masa pendaftaran. Malu ngan krew tu nnti. Umur dh 19 tahun tapi tak dapat organise barang ngn betul, Apa kes ?

Kalau canggih sikit,nak je buat komputer yang simpan data kita. And bila perlu diminta dia akan kuar dengan sendirinya. Portable gitu. Amboi,berangan. Haha. Nanti lah,kalau I dah jadi pakar database nie, akan keluar la produk sebegitu. Huahuahua. #berangan

Fail pendaftaran fakulti

Fail pendaftaran kolej

Fail bantuan kewangan wpun takda hati nak apply PTPTN tu.

Fail panduan dan senarai semak
Borang yang belum diisi.Sengal okay =.=
Beg siri pertama.
Haha.Tak boleh blah ada beg siri pertama dan seterusnya nie. Ni beratnya adalah 15 kg cmtu. Sumbat dalam kargo Air Asia nanti. Satu lagi medium size beg . Bawa masuk kabin. Yang tu tak tau lagi nak sumbat apa. 
Sumbat barang mandian kot. Mcm takda tempat nak beli kat JB tu nnti ye,Viera ? Sampai kau kena angkut segala barang mandian dari Sarawak. Buat berat beg je. Hahaha. 

Gambar passport.Nnti nak g singapore #kononnya

Kiri=last year,kanan=current year.
 Entah kenapa lah muka aku last year mcm mayat hidup.Huduh betul. Haha. Compare ngan sekarang nie,comel ke kan kan ? #gedik. Berseri-seri lagi tu. Macam guna SKII. Cewahh. Haha..
Eh eh,kembar ke ? :P
Dua pose yang berbeza. Haha. Tak tahu kenapa tukang gambar haritu ambik dua pose yang berbeza. Hentam je lah so yang kanan tu nampak macam mahu ketawa right ? Tak guna. Haha. I prefer the first picture. Matured yet sweet. #statement puji diri sendiri

Okay,dah dah. Banyak pula gambar kali nie kan ? Masaklah korang loading blog I nie nanti. Haha.
Sebulan lagi wehh,I akn fly JB and sambung belajar.Hihi. Dah tak sabar nie. Explore dunia baru,tempat baru,kawan baru,bilik baru,environment baru,semua baru..kecuali boyfriend je lama. Haha. Hope sepanjang 4 tahun tu nanti,tiada boyfriend baru la ye. Amin ^___^

See you all soon :)

5 comments:

Mya Shukor said...

Woaa :O<------lopong paling luas tengok kasut lady tu hihi
persediaan yg mantopppp! Aku tak ready lagi. Terus semangat bila tgok kau dah ready. Go go!

Felicia Richard said...

HAHA part mayat hidup tu lawak dohh >.<

Viera said...

@Mya :
haha..lopong jgn tak lopong bbe!
kau takpe lah.setengah jam je kn dr UTM tu..aku nie,1 jam lebih pi JB tau..haha..so kna ready awal la.klu tak berdesing telinga nie dgr bebelan mak aku tu..haha..

@Felicia:
Haha.yeah,right.it is true that I look like mayat hidup last year.HAHA

Aida Effarina said...

trust me, kat IPT ni kasut akan cepat je jahanam. sy baru sem dua, tp rasanya dah more than 5 times sy bertukat kasut. cepat je haus. plus masuk air hujan lg. redah hujan panas ribut petir. haha. :P

i tak suka buat gambar passport. ggrrrr :P

all the best! belajar elok2, jauh awak fly tu. over the sea what. hehee! :)

Viera said...

haha.ye ke? masakla nak kna beli kasut je nnti..haha..tp sy guna ksut isnin je kot.hr lain bole guna sandal kat UTM..

sy pun.punya susah nk snyum kena tutup mulut.skema =.="

thnks awak!
thnks for ur support.
kita dlm bidang yg sma nie.nnti klu ada apa-apa,sy minta tolong awk..
ngee~~