Wednesday, 31 August 2011

⇨Change

Hye everyone!

Whoa,it's been a long time huh? Hihi.I'm missing for a few days because I'm busy and lazy.Busy with my final preparation to UTM and lazy to update.HAHA.But I keep reading your latest entries guys,the blog i'm following.It's just I'm lazy.Lazy to drop comment.HEHE.As long as I'm reading ur latest entry,enuf right? :P

Okay,proceed with the title. C H A N G E. Bukan lagu Change by Hyuna(4 Minutes) tu ye.Haha.

Apa yang bertukar is my header. 

Before:



After:

Kalau korang perasan kan kan, my very 1st header ada gambar teddy bear,awan,pelangi..euww~macam childish la.(for me laa) No hard feeling kalau korang minat tu..and header korg ada bnda yg aku ckp nie td.Hehe.It just tak sesuai ngn konsep LADY yang aku bawa skrg.Cewaahh. HAHA. 


Skrg,kartun juga.Cuma bukan kartun kanak kanak riang ribena apakebendatu# tu lagi.HAHA.It's Enakei Girl.Lama dh minat kartun nie sampaikan theme handset pun guna nie sbb ia nya sgt girlish like me.♥


Setakat yang mampu dibuat la guna PSE CS5. Simple sweet and girlish.Haha.Yang penting blog dh ada konsep skrg.

Beauty,Love & Ladies Lifestyle

So from now on,aku akan banyak bagi/share tips beauty,love and ladies lifestyle ngn korang.Setakat yang boleh la sbb aku nie pun bukannya mcm Bubzbeauty and Michelle Phan tu.Miahaha.Kalau tak tau sapa dorang,korang belum jadi lady lagi nie. Exceptionally for boys/men.Haha.Mungkin akan rajin mengreview produk kecantikan.Contohnya mekap,skincare..Ada tutorial kecantikan from myself mungkin.Kalau rajin.Haha.Segalanya mungkin.Korang doakanlah ye.:)

Aku akan kurangkan post benda yang merepek meraban.Kalau ada,biasalah tu.Jiwa stress kot.Haha. Like I said,KURANGKAN.Bukan takde langsung.Hihi.

Ini semua sebab bosan sgt kat rumah spnjang 4 bulan.So,mulalah menggodek YouTube.And melayan beauty makeup tutorial.Mostly dari Bubzbeauty and Michelle Phan. Tp dua org nie punya mekap for me la,agak berat.Agak tebal.Hihi. My fav skrg adalah Kim Dao.Dia punya mekap simple je tapi still sweet.Ada masa nanti aku citer skit pasal dorg bertiga nie ye.

And yesterday,setelah penuh ilmu memekap diri di dada,cewahh.Haha aku pun mulalah menconteng diri.Choi.Haha.Nak tengok hasilnya ? Scroll down !





















Ehem.Ehem.Eyeshadow tak menyerlah sangat.Sbb matahari kot.Overexposed.HAHA.Seriesly,aku tak edit gambar nie guna photoshop kasi flawless and white k.Ia memang wajah original.Rambut semakin memanjang diri.Ini semua sbb paksaan Mr Pingu.Haha. Flawless ? Thnks to Maybeline BB Cream.Hehe. Shimering eyes ? Thnks to white eyeliner. Ada masa dan kerajinan,aku akn share dgn lebih lanjut ye :)


Cukuplah sampai sini.Entry kali nie merupakan entry suam-suam kuku tentang myself yg meladykan personaliti luaran.(ntah apa bnda aku ckp nie) HAHA.


p/s:I'm still a beginner in this beauty, lady lifestyle world.And my blog is suit for some girls out there yg bru belajar menjinakkan diri dlm dunia lady,yg baru sedar kepentingan penampilan diri bukan sahaja dr dalam tapi juga di luar. But remember,above all  Beauty isn't Makeup .Beauty inside out.That's my style. :)




Till then girls! ^__^

1 comment:

❤MrsLittlePooh ❤ said...

huhuhu~ aku blom g berjinak2 ka nydi lady. still simple jak. blom berjinak ngna make up suma2. huhu. but i like diz entry bebehh~ :))