Thursday, 26 January 2012

Xperia Ray


Hai hai hai :)
Okay tak habis habis dengan handphone yang dalam wishlist.I noe.Annoying ke? Haha.Sukati aku lah.Blog aku.But hey at least korang tau apa handphone best skrg kan walaupun aku bukanlah seorang pengreview hp terhebat.Just nak post handphone yang aku suka je.Tu je k.Don't expect too much.Haha.

Handphone ni namanya Xperia Ray.Apa yang aku suka mengenai handphone nie adalah:
  • Android 2.3
  • 3.3 inch skrin
  • 1GHz processor
  • EXMOR R
  • 8.1 MP 
  • Bravia,HD

EXMOR R ni yang paling penting.Ini membolehkan korang ambil gmbar dengan cantik di waktu malam.Mksdnya dengan adanya cip EXMOR R nie,korang boleh ambil gmbar di low light condition.Sangat bagus sebenarnya bagi orang yang malas bawa kamera digital mcm aku nie kalau pergi jalan2..Hoho.

Kualiti video pun not bad.Very memuaskan hati.Gambar yang diambil pun terang je sebab ada Bravia yang membuatkan Reality Display.Aku mcm explain sukati aku je nie.Haha.

Pokok pangkalnya,Xperia nie best.Jjang! Lagi lagi ada dalam kaler pink.Feewit~
And ini merupakan percubaan kedua untuk mendapatkan hp touch skrin dari my daddy seandainya dapat 3.3 pointer ke atas.Beliau sudah menaikkan syarat.Haha.

Can't wait for the real result coming out~

2 comments:

wanieybintang said...

range harga bpe ek?

Viera said...

kalau kat JB and Swak,range nya antara RM700-800 :)