Wednesday, 13 February 2013

First Day Sem IV (>‿◠)✌

Hey lovelies 。◕‿◕。


Makin lama, makin malas diri ini nak menghapdet blog. Nak dikatakan sibuk tak juga, mendownload memanjang je cuti haritu. Mueheheh. Yes, saya kaki download sekarang. Ditambah dengan wifi UTM yang boleh laa so kegilaan mendownload semakin menjadi-jadi. 


So, what's with First Day? Takde pape sebenarnya. Sekadar update blog je. Yup,just sekadar. Nothing much. Lecturer ada yang masih bercuti walaupun tak celebrate CNY. Saya yang quarter chinese nie pun balik awal kott kamon laa.. padahal balik awal sebab later later tiket mahal. Haha. 



Sem 3 went so well. Saya akhirnya mendapat result yang cemerlang tapi tak dean list la.. belum lagi. Sem ni mungkin,amin! But hey, I have done my best and it worth it! Really, God will give us rewards setimpal dengan usaha yang kita lakukan. Thanks God! Ingat nak beli hp baru sebagai ganjaran dari ayah tapi saya taktau nak beli hp apa.. Ada je lack sana sini,tak menepati citarasa saya. Then my mom says, kalau nak tunggu yang perfect punya memang tak ah. Tu semua kan marketing strategi dorang. Shame on you Sony. I love u so much but Y no phone yang meet my requirements ? Samsung ? Nayy.. I'm not so Samsungians. LOL. So end up,ganjaran dari ayah di masukkan ke ASB. Biar dia beranak banyak-banyak. Wehoo.. last year punya dividen around RM600. Really worth it. Tambah ngn last 2011 punya dividen lagi,around 300 so total was like RM900.. Whoaa mana kau nak dapat duit yang beranak banyak macam tu. Lagi-lagi pas study di universiti nie,dengan type of person yang boros like me,memang tak ah.. Moral of this story,jangan boros and yeah, save your money at ASB. It worth. Really worth it. Pelaburan untuk masa depan. :)



Next thing is, saya mula menulis diari. Yeah,menulis okay,guna tangan tu~~ Bukan menaip macam kat blog ni haa.. taktau kenapa sejak last sem macam terdetik di hati cewahh ayat , nak menulis diari. Macam zaman-zaman dolu zaman budak sekolah menengah yang banyak crush,banyak masalah cinta kononnya. Kah kah kah. Okay tak lawak Vie, stop it. Well,the point is saya menyesal tak menulis lagi pastu. Zaman Matrikulasi paling best, banyak sangat experience yang saya taktau akan jumpa lagi ke tak pas nie. Menyesal sebab tak membukukan kenangan itu. Blog zaman matrik pun saya dah padam. Man,what am I thinking? First year kat UTM tak kurang hebatnya,pun saya masih belum ada niat di hati untuk menulis diari. Now dah nak masuk 3rd year,gosh next sem dah 3rd year ? Time really flies so fast. Baru nak menulis diari balik. Orang cakap dah tak syok la main tulis diari nie, kan ada blog bagai masih juga nak menulis? I don't give a damn. This type of writing, penulisan tangan adalah penulisan kreatif. Ye ke? Haha. Yela kot. It have their own sentimental value. This is sirius. Balik cuti sem haritu, baca balik diari masa zaman highschool. I miss it. I miss it sentimental value dan barulah ada rasa nak tulis diari balik kat universiti. Well, let's just hope this habit of mine will consistent. Haha.


Lagi satu, I cut my hair short. Rimas la rambut panjang. My mom says I looks like ahjumma. Haha.So with rambut pendek, Hello I'm a highschool student again. Muehehe. Well, how do I look? Gorgeous. Haha.




Till then. 


No comments: