Tuesday, 26 July 2011

⇨ Are You Ready ?


Hai everyone.

Standard mukadimah blogger kalau lma tak update blog msti ckp cmnie " Lamanya tak update blog.Berhabuk berdebu,berlumpur dh blog nie.."

Tapi utk I,I akn ckp cmnie " Hey sukati aku lah nak update blog ke tidak.Kau pduli apa? Aku buat blog bukan sbb nak duit pun.." Erk,tetiba..haha..
surat tawaran dh smpai smlm (:

Takdelah. I busy skrg. Cewahh. Statement kemain lagi. Tapi betul. I bz mguruskan preparation masuk UTM nie.. Isi borang adalah dalam 30 muka surat mcm tu. Tu pun belum habis lagi nie. Naik muak nak termuntah hijau sudah sbb isi perkara yg sama. Nama,no IC,num matrik,course,tandatangan dan bla bla bla..  Setem hasil belum bli lagi. Medical check up. Not sure nak buat kat sini atau di UTM. Sbb kalau buat kat sna kena bayar RM 60 lepastu kna buat appoinment lagi. Kalau lah ada sedara mara doctor nie, boleh juga guna cara belakang. Hehe!

Yuran? Tengah bulan nie bank in kot. Kena rompak bank dulu.HAHA. Mahal sangat. Tapi takpe. My dad ckp itu pelaburan utk masa depan. try IPTS, lagi mahal. So,hrus bersyukur kalau UTM cuma chrge separuh dr harga Vaio VPCW16FG.

Fly to JB ? 3 Sept. My dad akan temankn. Aie,tak berani la nak sorang-sorang pergi tmpat yg bru pertama kali jejak nie. Biasalah kan.. Anak perempuan lagi nie. Mana boleh dibiarkn jalan sensorg. Takut kalau ada yg cuba memikat I yg comel nie. Kah kah kah.

Barangan lain? Belum lagi. Seminggu sblum fly bru kumpul brg.Tapi dh tersedia beg peti luggage yg xtra large kat bilik. Dh disumbat dgn baju-baju yang akn diguna kat UTM nnti. Mostly,baju yang I guna kat Matriks dulu. Mana nak paw duit beli baju baru-baru wei ? I bukan anak org kaya. Hihihi. Bersederhana itu indah :)

And sebelum blah, meh layan gmbar neck strap. Handmade tau. I buat sendiri. Hehe :)

Ini utk my bestie. A gift for her sbb banyak order.hehe
for myself :)

Okay,kembali ke Sri Pentas. Nanti jumpa lagi! :)

4 comments:

Herda_Husna said...

better medical checkup siap2. t dah smpai utm pyh. hehe.

Mya Shukor said...

babe! cantik dong. buatkan satu benda yg untuk gantung matrik card tu. aku nak beli ngn kau ni. hehe. bukan senang nak merasa "air tangan" lady ni.


lebih lanjut. nti aku PM

Mya Shukor said...

hah lagi satu. aku pun mostly sama je bbe baju time gi matrik n U. hehe kita recyle balik. tak payah membazir :)

Viera said...

@Kak Herda:
my dad insist sy buat je kat UTM kak.
sy ikut je la.hehe..

@Mya:
order jgn tak order bbe.
further details check vieracuteshoppe.blogspot.com.
aku da trgkn kt sna mcm mna step order neck strap nie..ada contoh riben dan embeishment nya.hehe..

yalah,recycle itu indah.takyah bazir2..bukan pnting sgt pon..:D