Sunday, 17 July 2011

⇨Next Destination: UTM,Skudai Johor Bahru. ♥

Hai everyone :)

First of all,I ingin memanjatkan segala puji dan syukur to my Lord.You are the MOST HIGH,Father.Thnkiu so much. I can't stop myself from thanking HIM until now ^__________^

Evryone know kan yang 15 JULY haritu keputusan UPU untuk Lepasan STPM and Setaraf diumumkan.I already post that I want to check on the evening la kononnya. Ececeh. Tapi tetap check juga tengahari. Cakap tak serupa bikin der.. HAHA.

Dah lepas pukul 12 tu,hati nie macam melonjak lonjak nak tahu kat mana lah I nie bakal dilelong.HAHA.sbb tak konfiden sgt as u know my pointer kt Matriks tak secemerlang yang diinginkan.Huahua :P

 Disebabkan curiousity yang menggila,I berani kan diri check juga. About 12.15 pm dah boleh masuk website UPU tapi I guna saluran Utara punya so cepat la..fuhh,nasib baik.Tak tunggu lama la. Apalagi enter la semua maklumat yang dikehendaki.And jeng jeng jeng! 

Praise the Lord! Hee.I got what I want ! :D





Sebaik saja tengok skrin biru nie (actually nie lepas UUM suruh klik link pi UTM),omo omo omo! Perasaan gembira tak terkata wei! I don't know how to describe it. Terlompat lompat depan laptop then peluk my mom yang kebetulan kat tepi I masatu.And I cried. Because I'm can feel the undescribable happiness! Lama dah tak menangis gembira mcm nie sejak 2007 dulu with my mom.Hahaha.. What's with 2007? My PMR la,8A's.My mom bangga sgt msatu sbb I nie kira perintis jalan adik-adik la since I nie anak sulung dhla perempuan tunggal dr famili kami yang dapat 8A.Well,it is just PMR.I know tapi itulah yang merintis masa depan I sampai masuk Matriks then bakal masuk UTM bulan September nie.Hihihi.

This time ? Perghh. Tak dapat digambarkan dgn kata-kata. I berpelukan sambil berlompatan dgn mummy. Dengan tangisan. Aduhh.. emo emo emo. Hahaha.. Iyalah,this is my first choice tahu tak? Haritu masa kemaskini Fasa II UPU,mak aiiee stress gila. Gugel sana gugel sini cari info.Pastu nasib baik ada I-Mas-C-U yang tolong buat choice.Sistem tu automatik cancel course yang tak layak dgn kptusan yang tak seberapa.HAHA. Nasib baik course yang I minat tak kena pangkah. So,susun elok-elok and jadilah Database System nie sbg pilihan pertama.Universiti pun satu hal. My mom cuma suruh pilih antara Unimas dan UTM je.Since I nie sejak tahun 2010 in love dgn UTM,of course UTM jadi pilihan pertama.Siap tampal lagi kat dinding belajar di KML dulu " Next Destination: UTM (Database System)". Wahh,gituuu! Hahaha..

And finally my dream my wish my cita-cita my hope comes true..Tak tahu nak cakap apa bila impian nak masuk UTM tercapai nie.Tinggal nak grads then cari kerja je lepasnie.

Of course akan memanfaatkan peluang kedua nie dgn sebaik-baiknya.I dh ada target dah.Tak smestinya tak cemerlang di KML,so akan tak cemerlang juga kat UTM kan kan ? Kita mampu mengubahnya. Wahh,mcm iklan keselamatan jalan raya pula. HAHA.

What can I say ? All my life,there was just me and my dreams :)

Sarjana Muda Sains Komputer Dgn Kepujian (Sistem Pangkalan Data) Fakulti Sains Komputer dan Sistem Maklumat,Universiti Teknologi Malaysia,Skudai :)



6 comments:

Herda_Husna said...

Adik JUNIOR akak! hehe. sama kos la kiteee...~ Tahniah2~

WELCOME TO UTM~

Mya Shukor said...

Mimpi jdi kenyataan ah haha. Aku excited tau kau nak datang johor ni :D mcm tak percaya je one day kite akan duduk di satu Universiti yg sama :')

kau mesti boleh berjaya punya. Have faith!

Felicia Richard said...

congrats sis! :)

Viera said...

@Herda Husna:
hihi.thnks kak! hrp boleh bri tunjuk ajar nnti :)

@Mya Shukor:
aku pn tak percaya tp percayalah!
universiti idaman ku sekian lama nya,here i come!
jumpa ngn kau lagi bbe.aduhh,malu gak nie dgn slang sarawakian.hahaha..

@Felicia:
thnks dear! :D

cik azeya said...

welcome to UTM.. tapi kite tak same kos.. hihi.. akak stay kat KTF.. kamu kat mane?

Viera said...

@Cik Azeya:
thnkiu :D
hehe..
sy stay di Kolej Tun Razak kak..
sbrg KTF je :D