Tuesday, 12 July 2011

⇨ I'm Starting To Get Bored

Hai everyone!

I'm starting to get bored.Yes,i am. Huhu. Selama berapa bulan eh dah cuti nie ? Hampir 3 bulan la plus minus uncertainty nya. Oh my.. rutin yang sama. Sebab bosan sgt la sampai tak terupdate blog yang lama then buat blog baru . Boleh diterima kah alasan itu ? xD

Ya,i know.mesti korang ckp ' ala,kalau bosan buat lah benda berfaedah.Tak lah bosan sgt.Buat bnda baru ke.Contoh mcm memasak,menjahit..and bla..bla..' Kamon kamonlah. I dh buat semua benda tu. Dari yang berfaedah sampai ke yang tak berfaedah.Miahaha. Jum cekidaut pa yg I buat.

1)Online shopping.

Kenapa on9 shopping? Macam lah takde kedai kat sini kan kan? Heish.entahlah. Bila hati I cakap u must do it,so i do it la. Jgn nak persoalkn kenapa.Haha..walaupun bahaya juga beli baju online sbb kualiti dia mungkin lain,then saiz lagi..kena ukur betul-betul la.. tapi blogshop tmpat I beli nie mmg boleh dipercayai la. Fashion pun best. Look alike korean. FYI,i really adore korean fashion. Dorang punya fashion stylo je walaupun nmpak cam sempoi. Simple yet stylish. Yes,datz the correct word to describe it. Harga pun boleh tahan berpatutan lah. Where to buy ? Go to Ozukifashion.com. Team nie dari Penang. Chinese kalau tak silap sbb I ada baca info dorang kat blogshop tu. Belum sampai kat I lagi sbb I punya baju nie semua pre-order.So paling awal,dorg akn pos 16 July nie. Oh my,can't wait! ngee~


Super cute pink dress.Suit for any ocassion. :D

Dress.Paras lutut.Sweet.Perfect for date.Auww~HAHA


Dress juga. For dinner paling sesuai.

I love the ribbons!

Jacket.Simple.Black.I love black now.


Yg nie mcm top la tp with skirt.Cute.Paras lutut juga.


2)Viera Cuteshop.My bussiness.
 
Dah lama mula. About bulan May dulu. And mostly I dapat banyak order dari kawan-kawan adik.Well,bebudak la katakan so mesti teruja dgn bnda mcm nie.Mcm I dulu.Haha. Skrg pun teruja juga tapi bila tangan sendiri yang menjahit rasa malas nak buat untuk diri sendiri. Biasa nya lagi teruja kalau siapkn order untuk customers. Sebab ? Duit kot. Haha.. Usually,dapat order tu petang.Then I buat malam,trus siap. next day,the customer dah boleh dapat and I pun dapat payment. Cepat kan I? wahh,masuk locker tutup sendiri. Haha.. Macam-macam bentuk yang customer minta. Susah juga kadang-kadang tapi I sahut cabaran. And the result,its turn out well. Syukur la. Rupanya I ada bakat juga dalam seni menjahit nie. Boleh la buat bisnes sampingan kalau masuk U nnti cuma tak seaktif macam sekarang la.

Currently sdg menyiapkn hp casing utk Mr Pingu @ cik abg syg.HAHA


Nie lah tempat kerja I. Nasib baik ada compartment box.It save space.



3)Dying menanti keputusan UPU yang bakal kuar 15 July nie.

Disebabkan keterujaan dan kebosanan yang melanda,so I pun masuk la website IPTA yang I minta haritu.UNIMAS and UTM. Cekidaut kalendar akademik,infrastrusktur,and banyak la. Nak tengok-tengok juga cuti bila,short sem nak amik ke tidak nnti.Haha Padahal belum tahu lagi dapat ke tidak kan ? But, tak salah think positive kan. Dream big dreams!

Keterujaan terserlah :P


So far, itulah benda yang I buat. Cooking ? Nak belajar buat cupcakes tapi masa tak mengizinkan. Banyak lagi pending order dari kawan-kawan nie tapi dorg punya case tak urgent la cuma lagi better I siapkan sebelum busy menguruskn preparation masuk IPTA nnti.Amin.. ^_^

Okay,so long.Toodles everyone :)

7 comments:

Veronica Vesella Letcheva said...

GO TO UTM UTM UTM! EVENTHOU SIK SAMA UTM TMPT KITA BUT STIL WE CAN MEET LATERRRR! HAHAHAH. btw,baju ya so sweet!!!

Viera said...

mmg mau pi cna yang..really craving for it.hopefully.amin ^__^
haha,smbil blajar smbil bertemu ngn geng blogger la plan to.
tengss darls :D

senn said...

hoho~ boring x terhingga.. suka ku dress kaler hitam nya.. bc ala2 gothic

Veronica Vesella Letcheva said...

hihih,harap2 masuk UTM! hahaha. boleh jumpaaaa wai. ;p

Viera said...

@Senn
nya la.boring berabis zillion much! Haha. bc hari parai boring ku.. =.="

Viera said...

@Vexi
amin,amin amin..hihihi.
nya meh wai.
ulih bergediks bekelala and geng agi dhnya..muahaha :DD

wanieybintang said...

wahh. tahniah yer. wink*