Friday, 20 April 2012

Recently.

Hai awaks!

Semalam test Network and Communication.And I was like . . .


Haa.Okay tak lawak. Takda apa nak dibanggakan. Korang ingat senang ke jadi budak sains komputer nie? Aie,berasap juga lah kepala otak semalam. Tafakur punya tafakur selama 2 jam,sebelum 15 minit terakhir dah menyerah kalah.Duduk lama dalam  dewan pun belum tentu jawapan jatuh dari langit.So baik blah, pekena roti canai telur di N24. Lapar doe setelah memerah otak yang tak berapa banyak ilmu. Haha. Kenapa harus belajar  segala IP, 7 layer and calculation bits bagai tu,bila masa kiteorang belajar ? Nie mesti kes tak fokus nie Viera. Yelah, lecturer foreigner dari Somalia yang ajar. Dia ajar apa, cakap apa pun aku tak faham. Dia ke Somalia, aku ke Sarawak. Haha.

Sudah.Lupakan. Quiz and Final buat elok sikit. Ayat memujuk hati diri sendiri. Haa,insaf lah ye cik Viera. Kang dapat C lagi untuk subjek yang kritikal. Haha.

Yeay esok takde kelas tapi kena pergi fakulti,uruskan hal berkaitan dengan program kelas. Petang ada perbincangan nak buat website tadika ngan geng. Next week kena ada lah sikit -sikit daripada takda langsung. Kerja bertangguh tak menjadi. Hehe. Malam pula prayer meeting di gereja. Ouch,cik Viera sangat sibuk. Haha.



Dah jadi tabiat Cik Viera nie trace akaun keluar masuk wang kat Cimb Clicks setiap minggu, nak tahu la perbelanjaan kat sini kan. Yelah, kite bukan anak dato',kerabat diraja yang apalah sangat RM100 tu kalau dibelanjakan. Kan kan ? Haa. Then terdetect la quite excessive perbelanjaan last week. Dalam jarak sehari dah habiskan RM100++. Pelik giler. Vie beli apa ek ? Terbeli Iphone 5 kot bak kata senior. Hahaha. Sumpah pelik. Huhu. Puas ingat balik apa yang dibeli on that day tapi nothing. Clueless. Shopping takda. Beli kasut ke, baju ke ,memang takde. Makan adalah. Tapi makan sampai RM100 ? Seriusly ? Kau makan apa doe ? Lobster ke? Hahaha. Aduyai. Stress ~~  Since ada excessive expenses,this week kena double the jimat. Fighting! Tahan nafsu makan benda-benda yang tak patut. Aie,apakah? Haha. Jangan-jangan aku terbagi dua keping not RM50 yang warna biru tu dengan tak disedari yelah kot-kot ingat duit RM1 ke,kan sama kaler. Aku selalu macam tu. Aaaaa sudah. Rugilah kalau benda tu betul-betul terjadi. Huhu.



Biarkan. Benda dah jadi. Next time kena kawal diri sikit. Kontrol perbelanjaan tu. Ingat senang ke jadi budak Universiti nie ? Nak mengharapakan PTPTN ? Cett. Baik takyah minta. Haha. Okay,fine. Macam lah aku nak sangat PTPTN tu. Taktau lah napa my mom and dad suruh minta juga haritu padahal takde benefit pun kat aku. TT______TT


Mr.Andy dah beriya je nak jumpa tapi cik Viera nie belum ada masa nak gi bandar. Kite suruh dia datang sini taknak pula.Haha. Kekangan masa from my side. Dia pula hujung minggu ada belajar motorsikal. Well,orang tu ambik lesen B2 la katakan. Kereta belum lagi. Macam rugi pula tak ambik serentak. Tapi takpelah. Go go go dear ! ❤


Actually tengah buat minit mesyuarat nie,untuk PERSAKA tapi end up buat entri untuk blog. Yelah, boring kot buat minit mesyuarat. Haha. Dah nasib jadi Setiausaha begini lah. Dah la setiap minggu ada meeting so setiap minggu ada minit mesyuarat kena buat. Masalahnya kite nie suka sangat buat minit mesyuarat jadi koleksi. Haha. Sebulan sekali baru buat. Haa ambik kau kena buat 4 minit mesyuarat. Leceh. Leceh. Grrr.

Okay,sekian recent update from Lady Viera.

Anyeong ! ◕ ‿-。

Lots of Love ;

1 comment:

cicero said...

dah agak da. mesti ko kuat makan minggu lepas. kalo xpercaya, p timbang berat badan. haha :P