Tuesday, 10 April 2012

Secret Garden ❤

Hai awakss ◕ ‿-。

Sekarang nie tengah cuti midsem untuk bebudak degree.Ececeh.Haha. So before official cuti mula iaitu 6 April haritu,aku dah mengisythiharkan diri cuti pada hari Khamis last week.Yelah,Jumaat takde kelas.Yippie ~

Then Jumaat mulalah menggodek citer best di external disk.Niat di hati nak tengok korean drama la sepanjang cuti nie.And Secret Garden telah terpilih.Sebab ? Running Man punya pasal la. Haha. Haritu episod 86 kan si Ha Ji Won datang sbg guest so dorang ada buat parody Secret Garden sikit la..Aduyai.Lawak giler. FYI,Ha Ji Won nie pelakon Secret Garden tu la.. Before nie pun dorang (Running Man) ada buat episod di mana yang lelaki semua pakai tracksuit Hyun Bin yang shining tu.Haha. So disebabkan kat Running Man selalu je show scene di SeGa yang comel and sweet aku pun terpanggil nak tengok.




Sinopsis ringkas pasal Secret Garden versi Lady Viera:

Cerita nie pasal CEO department store,LOEL Ent. Kim Joo Won (Hyun Bin) yang jatuh cinta kat stuntwoman Gil Ra Im (Ha Ji Won).Macam mana boleh  terjatuh cinta? Korang tengok sendiri.So funny cara Joo Won menafikan perasaan dia tu.Haha. Then masa kat Jeju Island,Ra Im and Joo Won minum air misteri yang ada sorg makcik tu bagi masa dorg berdua sesat kononnya.And bertukar la badan.Masa bertukar tu macam-macam perkara terjadi. Sepanjang aku tengok drama nie ada 3 kali dorang berdua bertukar.Konfliknya mestilah si Ibu Joo Won yang taknak terima Gil Ra Im sbg menantu sebab Ra Im stuntwoman.Orang miskin.Biasalah,citer korea mesti konflik tak lari dari perbezaan darjat.Ada banyak kejutan yang korang akan alami masa tengok SeGa nie.Sure tak rugi punya kalau korang tengok.Ending pula of course,happy ending. ❤


Mari kita tengok apa yang best pasal SeGa !

1)Cappucino Kiss


Masa ni Gil Ra Im (Ha Ji Won) belum confess lagi perasaan dia kat Kim Joo Won.

2)Sit Up
Omoonaa~ Scene nie la yang Running Man ajuk.Haha.So sweet. Penulis skrip and director drama nie memang sgt kreatif.

3)Sweet Hug

4)Other sweet scenes



5)Kim Joo Won tracksuits

Mula-mula aku tengok citer nie,ingatkan kenapa si Joo Won guna tracksuit camnie.Gila glamer ke apa.Haha.Rupanya bersebab okay.Tapi takpe,Hyun Bin tetap hensem guna tracksuit yang takde fashion sense nie.Haha.

6)Kim Joo Won cute expression.

Dia selalu buat muka camnie.Konon macam taknak ambik kisah la.Comel sangat.Eee.Haha.

Terlalu banyak best part citer nie bagi aku.Nak citer pun korang bosan nanti.Baik korang tengok sendiri.Aku nie kalau dah tengok drama,habit aku adalah download semua OST drama tu.Pastu,cari wallpaper then jadikan wallpaper di desktop.Kadang-kadang boleh angau sendiri dengan hero nya lagi-lagi yang cute and handsome macam Hyun Bin nie.I love his dimples when he is smiling.Auww.Comel sangat okay.Tak caya? Tengok bawah nie.


Susah betul nak cari lelaki yang ada dimple kat dunia nie.Haha.That makes Hyun Bin so special to me.Lakonan dia kat SeGa daebakk! Terbaik lah. Memang patutlah SeGa menang banyak awards dulu.Heheh. 


 The Most Heartbreaking Episode

 The Letter

The Goodbye

The Run Away

Episod 17 adalah episod paling sedih bagi aku. Sepanjang episod tu, Oh my air mata aku tak henti-henti mengalir.Sesak nafas sebab terlalu sedih.Haha.Tissue berkotak kotak habis sampai bengkak mata aku dibuatnya.Haha.Kim Joo Won love Gil Ra Im so much sampai dia rela buat macamtu.Korang tengok sendiri apa yang dia buat sebenarnya.Rasanya cinta jenis nie dah tak wujud lagi di dunia.Hehe.Some people rasa tindakan Kim Joo Won bodoh but for me,take it from the bright side.Ini cerita.Cerita fantasy lagi tu.So,please ? Haha.

No man can cry beautifully as Hyun Bin.So real and alive.Sangat dekat dengan hati.Aku cari juga behind the scenes untuk episod nie tapi takde pula jumpa part yang Hyun Bin menangis.

FYI,masa berlakon SeGa nie,Hyun Bin couple ngan Song Hye Kyo.Ala,pelakon Autumn in my heart tu..Full House pun..Ramai la peminat SeGa mendoakan moga Ha Ji Won and Hyun Bin betul kahwin di real life sebab chemistry,physics and biology dorang dalam citer nie. Hyun Bin and Song Hye Kyo pula dah break sebab Hyun Bin kena masuk millitary service.Kat South Korea kan macam tu.Setiap lelaki kena masuk millitary services selama 21 bulan.So Hyun Bin masuk millitary April 2011,most probably kuar around 2013.Lamanya.. Tak sabar nak tengok dia berlakon lagi. Oppa,miss you! Agak gedik di situ.Haha.

Credits to director and penulis skrip cerita nie.Mereka sangat kreatif..Setiap episod dipenuhi ngan elemen yang bermakna.Di hujung episod pula saspen supaya penonton teruja nak tengok next episod pula.Aku sendiri rasa macam tu.Dalam masa 2 hari setengah,20 episodes aku harung.Muahaha.

BEST DRAMA EVER

From the moment I watch A Millionaire's First Love,I know it was love at first sight with Hyun Bin ❤


Credit pictures to: Google.com


2 comments:

Hidayah Mokhtar said...

over sangat la pulak cik viera kita ni.. sampai nangis2 segala.. hahaha.
hynbin dgn nickhun kita, nickhun yg menang okayy?? haha :p

Viera said...

Haha..sukati dayah la,dayah punya carta hati kan?
vie punya Hyun Bin tu love at first sight okay..First Love! Haha. Nickhun pun tak kurang hebat cuma nickhun bukan first love vie.so special nya agak kurang,dayah ambik la nickhun,vie nak hyun bin :P
Hahaha ^^