Sunday, 25 March 2012

◕ ‿-。 The Vow ❤

Hey dearies ≈



Citer nie ditayangkan di US on 13 Feb sempena Valentine's Day dulu.V ingat dah kuar juga la kat Malaysia so takde chance la nak tengok katakan sebab hanya dapat keluar tengok movie pun last week.

Then,ada kawan ni memang tukang beli surat khabar kiteorg,V nampak la poster citer nie kat paper tu.Masatu memang teruja abis laa! Tengok tarikh kuar kat pawagam Msia 21 March,whooaaa! Ada chance nie,ada chance! Memang eksaited giler ah.Sampai terlompat-lompat depan paper.Hahaha.



Ini kisah benar.True story.Cerita nie mengisahkan sepasang suami isteri Paige (Rachel McAdams) and Leo(Channing Tatum) yang loving habis lah! Then dorang nie terlibat dalam kemalangan. Si isteri,Paige hilang ingatan.Masalahnya si Paige nie just hilang 5 tahun memori dia ke belakang.Yes,ada kes macam tu.Lagi teruk,5 tahun ke belakang,dia masih ngan ex fiancee dia yang super jerk tu.V taknak tahu nama dia sapa.Haha.So korang bayangkan kalau orang yg korg sayang dah kahwin bagai,tetiba hilang ingatan then bila sedar dia ingat kat org lain,yg superjerk lagi tu,yg useless gler dlm hdup dia before sebab korg yg sayang dia mesti tahu kan history dia kan? And sebab korang syg dia sesangat,you will do anything to win their hearts back rite? so macam tu juga ngan suami dia nie,Leo.Dia buat apa saja untuk menangi hati istri dia tu.Kembali ke zaman perkenalan dorang berdua and terpaksa bersaing ngan super jerk in the world.Haha.Macam-macam yang si Leo lakukan and semuanya pasti menyentuh hati korang.So sweet~

Cerita nie bagi V sangat best walaupun V belum tengok lagi.Hahaha. V ingat nak tengok ngan Andy.Yelah dia kan cuti semester selama 3 bulan kat Johor ni so kiteorg ada date nanti.Hehehe,To watch list with my Andy.Ngeh ngeh ngeh. Haha. Habislah,kena bawa banyak tisu nie nanti.Haha. And also bakal kena buli juga sebab nangis tengok muvi. Haha.

V rekomenkan korang tengok citer nie.Sure best punya bagi korang yang suka layan romantik movie.Auww~~


No comments: